Nieuws Radio

Oger-brand director Sander Lusink co-host De Ondernemer Live

Het kan niet anders of we zijn dinsdag 28 juni tussen 11.00 en 13.00 uur getuige van de stijlvolste en best geklede uitzending van De Ondernemer Live tot nu toe. Mede-eigenaar en brand director Sander Lusink van herenmodezaak Oger is namelijk co-host in de studio bij presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling. Ook Florentine Gillis, oprichter van online kledingplatform Circle Closet, is te gast.

Van onze redactie 27 juni 2022

Sander Lusink Oger

Brand director van Oger Sander Lusink is dinsdag 28 juni co-host. Foto: Marc Evenhauz

De Ondernemer Live: al meer dan 350.000 luisteraars en kijkers

Luister live mee op New Business Radio, kijk live mee via YouTube of onze homepage: wekelijks ontvangen presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling meerdere (top)ondernemers in De Ondernemer Live, zijn er interviews, reportages, radiocolumns en is er de serie De Ondernemer Onderweg. Terugluisteren en/of -kijken kan natuurlijk ook op deze website, YouTube en de welbekende podcastkanalen.

350.000+ luisteraars en kijkers

Sinds de eerste uitzending eind maart heeft De Ondernemer Live al meer dan 300.000 luisteraars en kijkers getrokken. De wekelijkse uitzendingen gaan door tot en met dinsdag 12 juli, daarna is er een zomerstop.

Iedereen kent het familiebedrijf Oger. De luxe herenmodezaak werd in 1990 opgericht door de broers Martin, Rob en Oger Lusink. Vanuit de Amsterdamse P.C. Hooftstraat is de onderneming uitgebreid tot wat-ie nu is. Terwijl de hoofdstedelijke vestiging in winkeloppervlakte steeds verder groeide, opende Oger vestigingen in Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Haarlem. Sinds 2018 staan de broers Martijn en Sander (zonen van Oger) aan het roer (de bedrijfskledingtak, die zich richt op diverse segmenten – van opleidingen tot voetbalclubs - wordt gerund door Patrick Lusink, neef van Oger).

Sander Lusink is dinsdag 28 juni tussen 11.00 en 13.00 uur co-host van De Ondernemer Live. Met hem spreken presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling onder meer over zijn manier van ondernemen en de verschillende initiatieven die de onderneming is gestart zoals de Oger Business Club. Verder gaat het over de bedrijfsfilosofie, de plannen, de ambitie en hoe het is om een succesvol familiebedrijf te runnen in deze roerige (economische) tijden.

Ook wekelijks op vrijdag is er live radio van De Ondernemer en New Business Radio: Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

Kleding huren en verhuren: hoe online platform Circle Closet verder groeit

We blijven in mode-sferen met ondernemer Florentine Gillis (32). Met het online platform Circle Closet brengt zij huurders en verhuurders van gelegenheidskleding samen. Inmiddels telt het platform honderden actieve gebruikers, waaronder politiek verslaggever Charlotte Nijs en wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère. Om op te schalen besloot Gillis een crowdfunding-actie op te zetten. ,,We hebben daarvoor een aantal doelen. We willen onze collectie verdubbelen, meer maten toevoegen en meer aan marketing doen.''

Kortom, groeien is het devies. Prof. dr. Justin Jansen, hoogleraar Ondernemerschap aam de Erasmus Universiteit en Rotterdam School of Management, academisch directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship én onder meer mede-auteur van de bestseller Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen, deelt live in de studio tips en advies namens Het Groeicollege, een gezamenlijk initiatief van De Ondernemer, nlgroeit en het Erasmus Centre for Entrepeneurship. Hier lees je er meer over.

Florentine Gillis is de ondernemer achter het online platform Circle Closet. Foto: Lidian van Megen

TSN Groen: voorbeeld in de wereld van duurzaam logistiek vervoer

Remy Gieling ontvangt ook Sydney Brouwer, een veelgevraagd spreker over klantgerichtheid en auteur van het boek Klantgericht Leiderschap. Hij heeft onderzoek gedaan naar bedrijven die uitblinken op het gebied van klantgerichtheid en naar hun leiders. Naast zijn werk op het podium is Brouwer host van de Over Klanten Gesproken-podcast en bestuurslid van Stichting CX Circle. Primeur: de eerste Data Dinsdag van data-expert Job van den Berg van Blue Field Agency. Het draait in de eerste aflevering om dashboards. Online omgevingen waar je veel grafieken en cijfers ziet. Omzetcijfers van het afgelopen jaar, klanttevredenheid, Google Analytics-data, webstatistieken... Allemaal zit het in dashboards. Hartstikke mooi, want als je een dashboard hebt, verzamel je data en doe je iets met die gegevens. De praktijk is echter weerbarstiger.

In De Ondernemer Onderweg draait het om TSN Groen. De logistieke dienstverlener wil een voorbeeld zijn in de wereld van duurzaam logistiek vervoer door te laten zien wat er mogelijk is op dit gebied. Naast groene distributie en fulfilment services, initieert het bedrijf meerdere initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Natuurlijk hoor je het laatste ondernemersnieuws, de radiocolumn van De Hofnar Juri Hoedemakers en de nieuwe column van Nico Dijkshoorn.

Onze wekelijkse live-uitzending is op dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur te beluisteren via New Business Radio(.nl) en te zien via de homepage van onze website en YouTube. Kijk hieronder de aflevering van 21 juni met Niels Meijssen (ceo Moonback) en econoom Barbara Baarsma terug:

&t=5168s

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws