Nieuws Radio

Techstartup JEX kent droomjaar als shirtsponsor van Feyenoord

Shirtsponsor worden van Feyenoord. Het was geen onderdeel van zijn groeitactiek, maar toen Nick Hillebrand de voorzet kreeg, knikte hij ‘m keihard binnen met zijn techbedrijf Jex. Inmiddels kennen alle supporters van de Rotterdamse club het merk, draaide hij in het eerste jaar van JEX’ bestaan 40 miljoen euro aan omzet en bracht het droomseizoen van de voetbalclub een hele berg aan extra expertise voor de startup.

Robbert Daalder 12 juli 2022

Nick hillebrand jex bas smit

JEX-medeoprichter Nick Hillebrand (links), hier samen met De Ondernemer Live XL-host Bas Smit. Foto: Ruud Voest

Even beginnen met een introductie van JEX. Deze Rotterdamse softwareorganisatie richt zich op het ontwikkelen van oplossingen om vraag en aanbod op de flexibele arbeidsmarkt bij elkaar te brengen.

Als ondernemer én Feyenoord-supporter had medeoprichter Hillebrand al wat vaste stoeltjes op de business-tribune van De Kuip. In dit stadion werd hij door een connectie getipt dat sponsoring een interessante optie voor JEX kon zijn. ,,Daar stond ik zeker voor open”, zegt Hillebrand bij de radio-uitzending De Ondernemer Live XL. ,,Maar omdat ik de sponsoruitingen van bedrijven binnen Feyenoord al langer in de gaten hield, wist ik dat we het groot moesten doen en anders niet.”

Clubliefde tijdelijk uitschakelen

Die laatste uitspraak zou je als een stevige kunnen ervaren. Vooral omdat de Rotterdammer zaken kan doen met zijn grote liefde. Maar zoals het een goede ondernemer betaamt, blijven werk en privé strikt gescheiden. ,,Het heeft ons een verdriedubbeling van het aantal klanten opgeleverd.”

Spelers van Feyenoord in trainingskleding met shirtsponsor Jex. Foto: ANP/Pieter Stam de Jonge

Lees ook: Bas Smit trapt De Ondernemer Live XL af: 'Heb nog nooit iets langer dan twee uur leuk gevonden'

Investering met enorm rendement

,,Natuurlijk zie je zo links en rechts de namen van sponsoren opduiken”, vertelt Hillebrand. ,,Maar om onder werkelijk álle supportersogen terecht te komen, moet je shirtsponsor worden. Anders heeft het geen zin. Dat hebben we bij Feyenoord neergelegd en zo zijn we uiteindelijk op de trainingskleding terechtgekomen.”

Hillebrand weet waar hij over praat. Wie de club op sociale media volgt en daarmee dus ook video’s en foto’s van trainingen aanschouwt, ziet het merk JEX namelijk meerdere malen per dag voorbij komen. Inderdaad, een flinke investering voor de techstartup. Maar wel eentje waar het bedrijf een rendement uit heeft gehaald waar je ‘u’ tegen zegt.

"Een relatief grote deal met een startup van slechts twintig maanden oud sluiten, is niet des Feyenoords"

Iets dat zeker ook te maken heeft met de Europacupfinale die Feyenoord vorig seizoen behaalde. ,,Omdat de club zo lang meespeelde in het toernooi om de Conference League, hadden wij extra wedstrijden en trainingen om met zakenrelaties te bezoeken. Iedereen wilde het succes van de club van dichtbij meemaken. Puur geluk. En ja, dat heeft zeker voor een enorme vlucht van ons merk gezorgd.”

,,Ik vond het trouwens wel een gedurfde zet van ze”, voegt Hillebrand eraan toe. ,,Een relatief grote deal met een startup van slechts twintig maanden oud sluiten, is niet des Feyenoords. Sinds wij zaken met ze doen, heb ik namelijk al gemerkt dat ze behoorlijk conservatief zijn. Fijn dat het toch zo gelopen is, al moet ik ze sinds de start van het nieuwe seizoen wel achter de broek aanzitten om met genoeg uitingen van de nieuwe trainingslijn te komen.”

Bekijk onder het gehele interview met Nick Hillebrand in De Ondernemer Live XL terug:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws