Bas van der Veldt

Ceo van AFAS Software

Bas van der Veldt is ceo van bedrijfssoftwareontwikkelaar AFAS. Onder de stemknop en foto vind je een uitgebreider profiel. 

Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je een bevestigingslink kunnen mailen.
Bas van der veldt afas

Zelfbenoemd 'entrepenerd' Bas van der Veldt had een topjaar, waarin vooral veel samenkwam waar AFAS Software al langer bekend om staat. AFAS werd uitgeroepen tot Europees werkgever van het jaar door Best Workplaces. Daarnaast verhuisde het bedrijf uit Leusden naar ... Leusden. In een nieuw kantoorpand precies tegenover het oude kantoorpand komt veel samen van de unieke werkgeverschapsskills waar Van der Veld bekend om staat: het pand is gericht op geluk én werk, zo is maar 20 procent van het kantoor ingericht met werkplekken. De overige 80 procent bestaat uit bijvoorbeeld het theater (á 800 zitplaatsen in niet-corona-tijden), slotgracht met fonteinen en een sporthal met klimwand.

Dit alles vond plaats in een jubileumjaar voor AFAS: het bedrijf werd precies 25 jaar geleden opgericht. Om ook in de komende 25 jaar te blijven groeien nam Van der Veldt twee medewerkers aan met een wel heel unieke functietitel: hofnar van AFAS. De uitleg die Van der Veldt erbij gaf zegt veel over de bedrijfscultuur die hij neer wil zeggen. ,,Als ik het even op mijzelf betrek, het gebrek aan tegengas brengt het risico met zich mee dat ik ga geloven in mijn eigen sprookje. Terwijl de waarheid is dat ik gewoon heel veel mazzel heb. Als ik onvoldoende kritiek krijg, kan ik mezelf als de held gaan zien. Dan word ik steeds onbesuisder en neem ik beslissingen die voor mij wel kloppen, maar voor de rest niet. En word ik – excuse my French – gewoon een lul." Taak aan de hofnarren om Van der Veldt van genoeg zelfreflectie te blijven voorzien dus.