Nieuws Mobiliteit

Deze ondernemers bedachten een hotel voor auto's: ‘Voor sommige mensen is een auto echt hun kindje’

Een autohotel dat auto’s voor kortere of langere tijd ‘in de watten legt’. Veghel heeft in de regio Brabant de primeur. Van oldtimers tot wagens met emotionele waarde. Met ‘roomservice’. Zo ziet dat eruit.

Tom Vos (Brabants Dagblad) 27 januari 2023

Go Car autohotel veghel auto Coen van den Tillaart Nick Hendriks

Coen van den Tillaart en links zijn compagnon Nick Hendriks van Go Car in hun autohotel in Veghel. © Wouter van Assendelft

Thijs Swinkels is een van de eerste klanten van het nieuwe bedrijf Go Car, waarvan het autohotel een van de spraakmakende onderdelen is. De Veghelse ondernemer heeft er zijn geliefde oude Mini Cooper ondergebracht.

,,Mijn Mini is van de serie die tot 2000 is gemaakt, een 1.3 injectie. Een garagebox is geen optie voor mij, dat heeft toch een ander klimaat. Ik rijd er in april weer mee, tot in september. Het is een mooie oldtimer, die ik echt veilig wil stallen in de winter. Mooi droog en hij wordt er verzorgd.”

Lees ook: ‘Handiger en sterker dan een elektrische bus’: waarom René zijn elektrische Ford pick-up importeerde

Steeds meer vraag naar locatie om auto onder te brengen

Het nieuwe autohotel van Go Car aan het Heuvelplein in Veghel biedt voor kortere en langere tijd ruimte aan ongeveer 65 auto’s. Een derde van de capaciteit wordt op dit moment benut.

,,Voor sommige mensen is een auto echt hun kindje, bijvoorbeeld omdat het een heel bijzonder voertuig is of omdat hun opa er nog in gereden heeft, een auto met veel emotionele waarde. Mensen zijn daar zuinig op. We merken dat er steeds meer vraag komt naar locaties waar mensen hun auto onder goede omstandigheden kunnen onderbrengen. We krijgen klanten uit heel het land”, vertellen de eigenaren Nick Hendriks (29) en Coen van den Tillaart (42) aan het AD.

"Voor sommige mensen is een auto echt hun kindje, bijvoorbeeld omdat het een heel bijzonder voertuig is of omdat hun opa er nog in gereden heeft, een auto met veel emotionele waarde. Mensen zijn daar zuinig op"

Nick Hendriks

Autohotel kost 160 euro per maand

Voor een bedrag van 160 euro per maand kunnen eigenaren hun auto, van oldtimer tot sportwagen, een maand parkeren in het hotel, dat gevestigd is in het oude pand van autobedrijf Hurkmans. Het onderkomen is beveiligd en wordt op een passende temperatuur gehouden, onder meer dankzij een deel van de zevenhonderd zonnepanelen die op het dak zijn verwerkt.

De Veghelse ondernemers Nick Hendriks en Coen van den Tillaart hebben vol vertrouwen in hun nieuwe bedrijf aan het Heuvelplein waar alles draait om de heilige koe. De onderneming is een samenvoeging van Nicks Go Carwash en Coens Car Clean Service, met meer onderdelen erbij zoals dus het autohotel.

Het autohotel heeft ook een ‘roomservice’, dat wil bijvoorbeeld zeggen dat de bandenspanning op peil wordt gehouden en dat het voertuig altijd rijklaar is door een permanente druppellader op de accu. ,,Het is net wat de klant wil. De grootte van de auto heeft geen invloed op de prijs”, aldus Nick Hendriks en Coen van den Tillaart.

De luxe fotostudio van GoCar in Veghel, waar overal camera's zijn aangebracht en waar een auto tot in de details in beeld wordt gebracht. Links Nick Hendriks die zelf met zijn smartphone ook een foto neemt. Foto: Wouter van Assendelft

Bij het hotel is ook Car Photo, een moderne fotostudio waar auto’s op een ronddraaiend platform van a tot z haarscherp op de gevoelige plaat worden vastgelegd. ,,Digitale foto’s die alle facetten van de auto laten zien, zowel van binnen als van buiten. Ook de kilometerstand kun je aflezen. Autobedrijven kunnen die beelden bijvoorbeeld gebruiken voor de online verkoop.”

Hendriks en van den Tillaart kennen elkaar al jaren, omdat ze vaak samenwerken. ,,Ik ben gespecialiseerd in het schoonmaken van auto’s, een bedrijf dat dertig jaar geleden door mijn vader is opgezet. We hebben een eigen haal- en brengservice, werken met een vast contactpersoon. Vooral autobedrijven en leasemaatschappijen maken van onze diensten gebruik, ook particulieren. Een van onze trouwe klanten is Cees Hendriks van ASV Automobielbedrijven, Nicks vader, die ook aan het Heuvelplein is gevestigd”, vertelt Coen van den Tillaart. Nick Hendriks runde naast het bedrijf van zijn vader al het carwashbedrijf, vooral gericht op particulieren. ,,We bijten elkaar niet en nu vullen we elkaar dus aan.”

Lees ook: Topdrukte bij DAF: 'Wie in de eerste helft van dit jaar een nieuwe truck wil moet snel zijn'

Alle faciliteiten in huis om klant te ‘ontzorgen’

Onder de naam Go Carclean zet Coen van den Tillaart zijn autopoetsactiviteiten voort op het Heuvelplein, ook als onderdeel dus van Go Car. ,,We wilden sowieso al verhuizen, omdat onze oude ruimte aan de N.C.B.-Laan in Veghel te krap in het jasje zat. Hier, bij het centrum, hebben we veel meer plek. Nu zit dus alles bij elkaar, waardoor we alle faciliteiten in huis hebben om een klant te ‘ontzorgen’. We werken soms ook op locatie, als dat voor een klant beter uitkomt.”

De al bestaande naam Go Carwash wordt gewoon gehandhaafd. ,,Het is een wat luxere wasstraat dan gemiddeld. Wielvelgen spuiten we al rijdend in met een speciaal middel, waarmee we ze echt goed schoon krijgen. Een eigen uitvinding”, zegt Nick Hendriks met een lach.

Go Cartransport is nog weer een ander onderdeel van het nieuwe fusiebedrijf. ,,Hiermee regelen we het transport van exclusieve auto's door heel Europa. Bijvoorbeeld voor mensen die ergens mee hebben gedaan aan een rally. Hun auto kunnen we ophalen en naar Veghel brengen, om hem weer tiptop in orde te maken. We bieden een totaalpakket om ons te onderscheiden.”

Zijn Hendriks en Van den Tillaart meer liefhebbers van het schoonmaken of van auto's? ,,Ons vak is schoonmaken, dat staat toch wel voorop”, zegt Coen van den Tillaart. ,,Natuurlijk zijn wij ook liefhebbers van auto’s. Maar desgewenst maak ik ook meubels schoon of interieurs op locatie, auto’s zijn niet de enige tak van sport.”

Lees ook: Expert Roland Tameling over faillissement Lightyear 0: 'Vooral mooie beloftes’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws