Nieuws Mobiliteit

Ondernemersduo richt zich met Eager op nieuwe en tweedehands gravelbike, racefiets en e-bike

Het nieuwe online platform Eager is volgens de oprichters Kees van der Putten en Quint van Leeuwen dé plek voor wie op zoek is naar een - al dan niet gebruikte - gravelbike, racefiets of e-bike. Wie er kiest voor een gebruikte fiets doet dat volgens de ondernemers met dezelfde zekerheid als bij een nieuwe.

Van onze redactie 21 juli 2021

Eager oprichters ebikes

Oprichters Kees van der Putten en Quint van Leeuwen (links) van Eager. Foto: Eager

Het is lastig om online een goede, gebruikte fiets te vinden. Want hoe weet je zeker dat de kwaliteit net zo goed is als de vraagprijs? Het online platform Eager, opgericht door fietsliefhebbers Kees van der Putten en Quint van Leeuwen, moet uitkomst bieden.

,,Wie (online) een gebruikte racefiets, gravel- of e-bike wil kopen, heeft allereerst een hoop technische kennis nodig,” legt Van der Putten uit. ,,En om geen miskoop te doen, moet er op een aantal zaken worden gelet.”

Zo is het allereerst belangrijk dat er geen scheurtje in het carbon frame zit. Maar je wilt bijvoorbeeld ook weten hoelang de cassette nog meegaat. En of de remblokken niet versleten zijn. ,,Het liefst koop je natuurlijk een gebruikte fiets met dezelfde zekerheid als dat je een nieuwe fiets koopt,” vertelt Van Leeuwen. ,,Daarom zijn wij het online platform Eager gestart.”

''De actuele Buyback-waarde van de fiets is op elk moment zichtbaar in het persoonlijke account van de klant en kan gemakkelijk verzilverd worden''

Quint van Leeuwen, medeoprichter Eager

Iedere fiets wordt op meer dan 30 punten uitvoerig gecontroleerd door expert

Om een gebruikte fiets te kunnen kopen met dezelfde zekerheid als een nieuwe, wordt iedere fiets op het online platform op meer dan dertig punten uitvoerig gecontroleerd door een fietsexpert. Alleen de fietsen die hierna het Eager Approved-label krijgen, worden (online) aangeboden. ,,Daarmee leveren wij gegarandeerde kwaliteit en zekerheid, juist bij gebruikte fietsen,” aldus Van Leeuwen.

Wie een nieuwe óf gebruikte fiets koopt via Eager heeft na aanschaf 18 maanden Buyback Garantie. ,,Wij garanderen op deze manier een vaste inruilprijs. De actuele Buyback-waarde van de fiets is op elk moment zichtbaar in het persoonlijke account van de klant en kan gemakkelijk verzilverd worden.”

Lees ook: Voor groei online en in winkelstraat: investeerder voor elektrisch fietsmerk doppio

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws