Nieuws Mobiliteit

Opel komt met micro-bedrijfswagen: Rocks‑e KARGO

Opel breidt het aanbod van de onlangs aangekondigde elektrische Rocks‑e verder uit met een micro-bedrijfswagenvariant. De nieuwe Rocks‑e KARGO is 2,41 meter lang, 1,39 meter breed en 1,52 meter hoog en biedt zo'n 260 liter aan flexibel inzetbare laadruimte.

Van onze redactie 24 maart 2022

Opel Rocks e KARGO pizzabezorger

Samen met zijn draaicirkel van 7,20 meter laat de auto zich volgens Opel eenvoudig door de smalste steegjes manoeuvreren. In combinatie met de actieradius van 75 kilometer is de micro-bedrijfswagen inzetbaar voor emissievrije bezorging van bijvoorbeeld pakketjes, maaltijden of medicijnen in binnenstedelijke gebieden.

,,De nieuwe Opel Rocks-e KARGO is een zeer compacte, emissievrije bedrijfswagen die de uitdagingen van alledag aangaat en overwint. Hij is slim, praktisch, efficiënt en volledig elektrisch. Het is een innovatief voertuig waar veel klanten op hebben gewacht. Waar scooters of grotere bestelwagens tegen beperkingen aanlopen, biedt deze compacte nieuwkomer het beste van twee werelden en nieuwe mogelijkheden voor ondernemers. Zo is hij perfect voor ‘last mile delivery’”, zegt Robin Uebbing, algemeen directeur bij Opel Nederland

'Bij de micro-bedrijfswagen heeft de passagiersstoel plaatsgemaakt voor een modulaire laadruimte die met een wand is gescheiden van de bestuurderspositie'

Uitsparingen bieden plaats aan bezorglijsten, clipboard in A4-formaat of laptop of tablet

Bij de micro-bedrijfswagen heeft de passagiersstoel plaatsgemaakt voor een modulaire laadruimte die met een wand is gescheiden van de bestuurderspositie. De bestuurder heeft echter net zo veel ruimte en rijcomfort als in de reguliere Rocks-e, belooft de fabrikant. De laadruimte is bereikbaar via de passagiersdeur of vanaf de bestuurderspositie. In het laatste geval is er toegang via een luik boven de laadruimte, dat richting de voorruit openklapt.

Bij toegang via de passagiersdeur is de gehele afdekking van de laadruimte omhoog te klappen. Neergeklapt en vergrendeld kan de afdekking maximaal 40 kg dragen en gebruikt worden als bureau met een antislip-oppervlak. Handige uitsparingen in het oppervlak bieden plaats aan bezorglijsten, een clipboard in A4-formaat of een laptop of tablet. Eveneens binnen handbereik van de bestuurder is een extra, wegklapbaar bergvak voor kleine spullen zoals zonnebril, agenda of pennen. De hoogte van de afdekking van de laadruimte zorgt voor een onbeperkt zicht rondom.

De Opel Rocks-e KARGO wordt later dit jaar aan de Opel-familie toegevoegd. Meer informatie over prijzen en beschikbaarheid volgt binnenkort.

Lees ook: Volkswagen zoekt de 75 mooiste bussen van Nederland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws