Nieuws Mobiliteit

Tom Wolters (Veloretti): 'Je fietstocht naar kantoor moet een leuk onderdeel van de dag zijn'

De manier waarop we kijken naar mobiliteit veranderen, dat is de grote ambitie van het Amsterdamse fietsenmerk Veloretti, zegt head of sales Tom Wolters. ,,Onze grootste concurrenten zijn de auto en het weer.”

Van onze redactie 12 oktober 2022

Veloretti nieuw

De elektrische Ace is de troefkaart die Veloretti inzet om de zakelijke rijder uit de auto te krijgen. Foto: Veloretti

Waar Veloretti in het begin de stadsfiets aan een restyling hielp, is het Amsterdamse fietsenmerk nu vooral bezig de stadsmobiliteit aan te pakken. Speerpunt in die ambitie is de elektrische variant van de hippe stadsfiets die Veloretti zo kenmerkt. Strak, stoer en een beetje retro, zo smoelen de Ivy en de Ace.

Meedenken met de ondernemer over mobiliteit

In de slipstream van de e-bikes ontwikkelt Veloretti een propositie die voor ondernemers interessant is. Kernwoord daarin is 'maatwerk'. Wolters: ,,We luisteren vooral goed naar de wensen van de ondernemers en proberen mee te denken over de vraag hoe je een fiets kunt inzetten voor jezelf en voor je medewerkers.”

Die flexibiliteit zie je terug in de zakelijke propositie zelf. Of het nu gaat om leasing of om het inzetbereik van de zakelijke fiets. Wolters: ,,Denk daarbij aan zaken als de gezondheid van medewerkers, maar ook op de uitstraling die je bedrijf krijgt met onze fietsen. Daarin denken we mee met de ondernemer.”

Lees ook: Taco Carlier (VanMoof): 'Nu tijd voor nieuwe, ervaren leiding van ons bedrijf'

Andere kijk op transport gaat de doorslag geven

De recente overname door Pon heeft snelheid gegeven aan de groeiambities, beaamt Wolters. ,,We blijven een zelfstandig merk, maar het is duidelijk dat we voor onze internationale groei, maar ook voor onze ontwikkeling als bedrijf, kunnen profiteren van de kennis die er is bij Pon.

Dat de toekomst ligt in fietsmobiliteit, staat volgens Wolters buiten kijf. Er speelt zo veel, van stijgende brandstofprijzen tot een bevolking waarin gezondheidsproblemen als obesitas een groot beslag leggen op maatschappelijk kapitaal. Een andere kijk op transport gaat daarbij de doorslag geven, meent Wolters. ,,Daarom kijken we niet naar andere fietsmerken zoals VanMoof als concurrent, maar naar de auto en het weer. Onze klant weet vrije tijd en werk goed te combineren. Het ritje van huis naar werk of naar vrienden moet een leuk onderdeel van de dag zijn.”

Kijk onder naar het gehele interview dat Roland Tameling met Tom Wolters van Veloretti in De Ondernemer Live had.

Lees ook: Meer personeel op de fiets naar jouw bedrijf? Zo doe je dat

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws