Nieuws Mobiliteit

Hogere omzet en winst Tesla: immense bonus voor Elon Musk onderweg

Miljardair Elon Musk kan dankzij de goede resultaten van het door hem geleide Tesla 23 miljard dollar (21,2 miljard euro) rijker worden. De fabrikant van elektrische auto's boekte in het voorbije kwartaal een omzet en winst die hoger waren dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Samen met de goede resultaten in de voorgaande twee kwartalen heeft Tesla mijlpalen behaald die Musk recht geven op een fikse beloning in aandelenopties.

Van onze redactie 21 april 2022

Tesla co founder and ceo elon musk gestures while news photo 1609808321

De Business Mobility Week is een initiatief van De Ondernemer. Met de ANWB als mediapartner is er van 19 tot en met 23 april live radio over zakelijke mobiliteit, dagelijks een Business Mobility Week-pagina in AD en het Parool en staat ons online platform - website, nieuwsbrieven en social media - meer dan ooit in het teken van alles op twee wielen en meer.

De live radio-uitzendingen zijn dagelijks van 11.00 tot 13.00 uur te beluisteren via New Business Radio(.nl) en/of te bekijken via Youtube en onze homepage. Presentatoren zijn Remy Gieling en Roland Tameling.

Dankzij de kwartaalomzet van bijna 19 miljard dollar en aangepaste winst voor afschrijvingen en belastingen van ruim 5 miljard dollar heeft Musk nu zicht op drie tranches aan opties op in totaal ruim 25 miljoen Tesla-aandelen.

Rijkste mensen ter wereld: vermogen Musk bijna 250 miljard

Die opties geven hem het recht om de stukken tegen een flinke korting te kopen. Waar de aandelen woensdag een slotprijs van 977,20 dollar per stuk hadden, kan 's werelds rijkste persoon ter wereld de aandelen voor 70,01 dollar per stuk kopen. Dat levert een fikse papieren winst op. Directieleden van Tesla moeten nog definitief goedkeuring geven voor de nieuwe bonussen, die in 2018 zijn afgesproken.

Volgens een door persbureau Bloomberg bijgehouden lijst heeft Elon Musk momenteel een vermogen van 249,9 miljard dollar. Een week geleden kondigde hij aan socialmediaplatform Twitter te willen kopen voor 43 miljard dollar.

Lees ook: Met werkdagen van 72 uur lijkt Elon Musk Tesla te redden

Rijkste mensen ter wereld

Elon Musk staat op het moment stijf bovenaan de lijst met rijkste mensen ter wereld. In de ondernemers-rijke-lijst houdt de Tesla-oprichter onder meer Jeff Bezos en investeerder Warren Buffett achter zich. Hier vind je het overzicht van de rijkste mensen ter wereld, hun vermogen en waarmee ze dat vermogen vergaard hebben.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws