Podcast

Zo komt Sharon Hilgers (My Jewellery) succesvol uit de crisis - podcast

Vijftien winkels, tientallen b2b verkooppunten en een succesvolle website waarmee het allemaal begon. Sharon Hilgers, oprichter van My Jewellery, heeft het niet gemakkelijk gehad in de eerste maanden van de crisis, maar haar merk staat nog steeds als een huis. We spraken haar in de podcast van De Ondernemer Radio bij New Business Radio.

Van onze redactie 11 juni 2020

Het begon als een uit de hand gelopen hobby in de kelder van haar ouderlijk huis met workshops kralen rijgen en groeide uit tot een multichannel imperium met een ijzersterk online platform, wholesale en inmiddels 15 fysieke winkels - die allemaal de crisis hebben overleefd. Bijna driehonderd mensen werken bij de onderneming die nog steeds de helft van de omzet uit online verkoop haalt.

Online compenseert marge winkels

Hilgers vertelt in de podcast hoe ze profiteerde van het feit dat diverse afnemers hun orders in China stopzetten, waardoor zij juist meer en sneller producten naar Nederland kon halen. Dat ging weliswaar ten koste van een deel van de marge in de winkels, maar die werd goeddeels gecompenseerd door online.

11 tips voor meer online verkoop

Wil jij online beter zichtbaar zijn? Wil jij jouw online verkoop een boost geven? Weet je niet goed waar je moet beginnen? DPG Media heeft de 11 belangrijkste tips voor je op een rij gezet in deze whitepaper. Ga aan de slag en vergroot direct jouw online aanwezigheid!

Doe-het-zelf cursus ketting rijgen

De pas op de plaats die iedereen in de eerste maanden van de coronacrisis moest zien te overleven, luidde voor My Jewellery een snelle verandering van productpresentatie in. Terwijl iedereen thuis zat werden doe-het-zelf cursussen ketting maken populair en werd er vooral veel comfortabele kleding verkocht.

Vertrouwen in de toekomst heeft de ondernemer uit Den Bosch zonder twijfel: ,,De ergste klappen zijn geweest. Bij mij overheerst de nieuwsgierigheid naar de nieuwe wereld en de hoe je daarin weer succesvol kunt ondernemen en innoveren.”

Online bereik

Een podcast is een van de vele manieren om een doelgroep te bereiken. Wil jij jouw (online) verkoop een boost geven? Weet je niet goed waar je moet beginnen? De media-adviseurs van DPG Media helpen jou graag! Laat hieronder je gegevens achter en je hoort snel van ons.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details