Nieuws Personeel

Annie Stijckel al halve eeuw het vertrouwde gezicht bij Albert Heijn

Eigenlijk wil ze niet in de krant. "Ik hoef niet in het middelpunt te staan", zegt Annie Stijckel (65). Maar tegelijkertijd weet ze dat een 50-jarig jubileum bijzonder is. Dus vooruit dan maar.

Van onze redactie 2 februari 2016

Stijkel Frans Nikkels1

Annie werkt al een halve eeuw bij Albert Heijn, vijftien jaar langer dan haar beide zussen. Sinds 45 jaar is het filiaal in Winkelcentrum Deppenbroek haar werkplek. "Ik denk dat ik de enige in dit winkelcentrum ben die hier vanaf het begin werkt."

Ze begon als 15-jarige ulo-scholiere aan de Boulevard, in de toen enige AH-vestiging van Enschede. Kassawerk als bijbaantje. Dat kon in die tijd nog. Nadat ze haar diploma had gehaald kwam ze als 18-jarige in vaste dienst op de administratie. Er kwamen in die jaren diverse filialen in de stad bij, waar ze meehielp de administratie op te zetten. "Alles gebeurde met de hand. De functie die ik had bestaat al lang niet meer."

KassaEen paar jaar later stapte ze over naar de kassa. Het contact met de klanten maakt dat ze het werk nog steeds met plezier doet. "Dat je zelf niet meer piepjong bent heeft voordelen. Je hebt veel contact met klanten. Vooral ouderen komen vaak naar je toe omdat ze hun verhaal even kwijt willen."

Eens ging ze een jongen achterna die er met een nieuwe fiets van een klant vandoor wilde. "In m'n eentje! Achteraf best gevaarlijk." Het werk vindt ze nog steeds leuk. Aan stoppen denkt ze liever niet. Alleen de wettelijk verplichte leeftijdscontrole aan de kassa bij de verkoop van drank en tabak, dat is niet altijd prettig. "Als jongeren geen ID-kaart kunnen laten zien, mogen we het niet meegeven. Nou, wat je dan soms naar je hoofd krijgt geslingerd!"

Afgelopen weekeinde kwam iedereen bij elkaar voor een hapje en een drankje bij het café-restaurant Sprakel in Lonneker. Het had voor haar niet gehoeven, een feestje speciaal voor haar. "Maar het was hartstikke leuk."

Foto: Annie Stijckel (Frans Nikkels)