Nieuws Personeel

Arturo Dalhuisen uit Holten aan het roer in keuken Krasnapolsky in Amsterdam

Chef-kok Arturo Dalhuisen uit Holten staat voor een grote uitdaging in zijn leven: hij gaat de keuken leiden van het nieuwe restaurant The White Room in NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Van onze redactie 7 maart 2016

Arturo Dalhuisen Liselotte Kolthof

Zijn baas driesterrenkok Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen heeft de Holtense chef-kok gevraagd voor de klus. Het restaurant opent op 8 april de deuren.De talentvolle 31-jarige chef-kok die in 2010 het NK voor Jonge Koks tot 25 won, gaat een drukke en spannende periode tegemoet. Tijd voor een privéleven met huisje, boompje, beestje heeft hij niet.MenuDe inrichting van het restaurant nadert zijn voltooiing maar in de keuken wordt nog hard gewerkt. Ondertussen zijn Dalhuisen en Boerma al druk bezig met de voorbereidingen voor de menu's. "Het is echt een enorme uitdaging", zegt Dalhuisen. "Dit is zo spannend, niet normaal. Je begint met niets, je moet ervoor zorgen dat het goed gaat lopen. Het wordt zwaar, maar het komt goed."

Foto: Liselotte Kolthof