Nieuws Personeel

FlexHero verwelkomt Portugese FlexHelden op Eindhoven Airport

Het Eindhovense FlexHero vond een oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt: een nieuwe recruitmentlijn met flexhelden uit Portugal, die bewust aankomen op Eindhoven Airport. Directeur Frank van Mierlo: „De regio heeft ze keihard nodig.”

Crissy Mulder 12 juni 2023

Frank van Mierlo Flexhero

Foto: VanAssendelft.

FlexHero bemiddelt tussen werkzoekenden en opdrachtgevers. Voor bedrijven betekent dit dat het Eindhovense uitzend- en detacheringsbureau de juiste vakman of vakvrouw vindt. Met ruim twintig jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling, bouwde FlexHero een eigen wervingsplatform. Daar vindt het bureau niet alleen de juiste kandidaat, maar neemt het onder meer ook de werving, selectie en administratie van de klant rondom recruitment over. De krapte op de arbeidsmarkt bleef ook directeur Van Mierlo niet onopgemerkt. „Daarom startten wij anderhalf jaar geleden een interessante nieuwe recruitmentlijn: die van de Portugese FlexHeld.”

Portugese FlexHelden

Volgens de directeur is de Portugese professional bijzonder internationaal georiënteerd. „Op de Portugese arbeidsmarkt is een gigantische werkeloosheid. Deze mensen willen werken en zijn bereid daar de eigen landsgrens voor over te steken. In het algemeen spreekt de Portugese professional goed Engels, is hij prettig in de omgang en altijd netjes op tijd. Dat resulteert in een zeer lage bouncing rate.”

De Portugese FlexHeld past volgens Van Mierlo ook nog eens bijzonder goed in het Eindhovense plaatje, met haar VDL- en ASML-achtige omgeving. „In Portugal is het technisch opleidingsniveau dik in orde. En ontbreekt er specifieke kennis? Dan schoolt FlexHero de Portugese professional bij. Denk bijvoorbeeld aan een taalcursus, maar ook aan specifieke competenties, op bijvoorbeeld het vlak van mechatronica.”

"Is er een klik? Dan gaan we over tot onboarding en vliegen wij de Portugese Flexheld op Eindhoven Airport in"

Kennismaken via Teams

De bemiddeling, tussen bedrijf en professional, gebeurt grotendeels digitaal. „Dat wat in Covidtijd heel normaal is geworden, zetten wij nu voort. Via Teams gaan we een eerste kennismakingsgesprek aan met potentiële kandidaten. Zien wij een match? Dan stellen wij die kandidaat, wederom via Teams, aan het desbetreffende bedrijf voor. Is er een klik? Dan gaan we over tot onboarding en vliegen wij de Portugese Flexheld op Eindhoven Airport in.”

Aankomst op Eindhoven Airport

Eindhoven dus en geen Schiphol. Dat is een hele bewuste keuze, zegt Van Mierlo. „De aankomst op Eindhoven Airport is voor ons van levensbelang. Omdat wij gemiddeld zo’n drie keer per week mensen oppikken op deze luchthaven, geven we de voorkeur aan Eindhoven en dus niet aan Amsterdam. Nu zitten wij slechts een klein kwartiertje van de luchthaven af. Als ik naar Schiphol moet, ben ik een dag kwijt.”

Daarnaast prijst Van Mierlo Eindhoven Airport ook om de toegankelijkheid. „Wij kunnen onze mensen hier heel soepel en prettig oppikken. Ik rijd met mijn auto het parkeerterrein op, zet hem (meestal gratis) op de Kiss & Ride, pik de professional op en loop zo weer naar buiten toe. En dat allemaal in een kort tijdsbestek, van maximaal een uur.”

"Ik rijd met mijn auto het parkeerterrein op, zet hem op de Kiss & Ride, pik de professional op en loop zo weer naar buiten toe"

'FlexHelden broodnodig bij regionale bedrijven'

Van Mierlo gaat ervan uit dat zijn bedrijf voorlopig nog veel ritjes naar de luchthaven zal blijven maken. En misschien niet alleen voor de vluchten uit Portugal. „Van de bijna honderd medewerkers die we nu in dienst hebben, is 90 procent Portugees. Maar dat percentage kan veranderen. Internationale werknemers vinden hun weg in diverse sectoren. Ze zijn gewoon broodnodig bij veel regionale bedrijven. Groot en klein.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Eindhoven Airport.