Aangeboden door Netvlies

Branded Content Personeel

Jochem Vlemmix: het werkgeluk van collega’s staat op nummer één

Een onbeperkt aantal vakantiedagen? Veel vrijheid en zelfstandigheid? Netvlies maakt het samen met haar medewerkers mogelijk. Met als resultaat: een bureau dat al 25 jaar haar naam waarmaakt in de snel veranderende en complexe online wereld.

Esmee Weerden 29 november 2022

Netvlies full service bureau

Tomas van den Nieuwendijk, Philip Lomans, Jochem Vlemmix

Spreekt werken in vrijheid, zonder managers en met eigen verantwoordelijkheden jou aan? Kijk op www.netvlies.nl/werken-bij

Vlemmix zat nog op school, toen hij internetbureau Netvlies samen met twee klasgenoten startte. ,,Het internet was 25 jaar geleden een belofte. Niemand had een internetverbinding thuis.” De rasondernemer heeft zelf geen technische achtergrond en aanleg, maar voorzag dat het internet zomaar eens de toekomst zou kunnen worden. ,,In een interview in die tijd in BN DeStem gaf ik aan dat papier op termijn zou gaan verdwijnen en leerlingen hun lesstof via de computer tot zich zouden nemen. Dat was voor de meeste mensen toen nog onvoorstelbaar.”

Wat begon als het ombouwen van bestaande brochures van bedrijven naar statische websites op een zolderkamer, is vandaag de dag een bloeiend bedrijf met 60 medewerkers in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Breda. ,,Tegenwoordig schakelen bedrijven ons in voor hun online strategie, marketing en de technologie erachter. Onze full service aanpak is voor veel opdrachtgevers interessant.” En niet alleen voor opdrachtgevers. ,,Netvlies is voor veel collega's meer dan een werkgever. Mensen hebben bij ons veel autonomie, eigenaarschap en een sterke visie.”

Succesvol organisatiemodel

Het zelfsturende organisatiemodel dat Netvlies in 2012 introduceerde, is de drijvende kracht achter het succes van het internetbureau. ,,Onze sector is continu aan verandering onderhevig. Als je heel lang blijft doen wat je altijd deed, dan heb je op een bepaald moment je meerwaarde verloren.” Zeker in een tijd waarin het moeilijk is om goed personeel te vinden. Dankzij haar organisatiemodel heeft Netvlies hier weinig last van. ,,Wij weten talenten aan ons te binden, omdat werkgeluk bij ons altijd op nummer één staat. Dit betekent onder andere geen micromanagement meer, maar kijken naar de waarde die iemand toevoegt binnen het bedrijf. En een onbeperkt aantal vrije dagen, zodat je de vrijheid hebt om een werk-privébalans te creëren die bij je past.”

“Als je heel lang blijft doen wat je altijd deed, dan heb je op een bepaald moment je meerwaarde verloren”

Compleet ontzorgen

Netvlies is een zelfsturende organisatie waarin vanuit vertrouwen met elkaar samengewerkt wordt. ,,Wij vinden co-creatie heel belangrijk. Samen met de klant mooie innovatieve dingen maken. Het liefst voor de lange termijn, zodat we met ons team echt impact kunnen maken.” Zoals met de app die Netvlies recent ontwikkeld heeft voor WOLF rijbewijsshop, één van de grootste rijscholen van Nederland. ,,Toen WOLF ons benaderde, wilden ze een nieuwe website. In de strategiesessies kwamen we met elkaar tot de conclusie dat het een app moest worden die leerlingen helpt om sneller en beter hun rijbewijs te halen.” De WOLF app won dit jaar twee Dutch Interactive Awards en twee Drupal Splash Awards, waaronder die voor beste inzending van alle cases.

Voor elke uitdaging weet Netvlies een digitale oplossing te bieden. ,,Sinds vorig jaar zijn wij aangesloten bij bureaugroep 4NG, een netwerk van 9 bureaus met in totaal 350 medewerkers. Zodoende kunnen we een klant koppelen aan een van onze partners, als we de expertise zelf niet in huis hebben. Hiermee ontzorgen wij onze klanten compleet, met een team van mensen die echt doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Het resultaat volgt dan vanzelf.”

Spreekt werken in vrijheid, zonder managers en met eigen verantwoordelijkheden jou aan? Kijk op www.netvlies.nl/werken-bij