Nieuws Personeel

Bus vol werkzoekenden op toer langs bedrijven in de Kop van Overijssel

Een bus vol werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt gaat volgende week donderdag op toer langs bedrijven in de Kop van Overijssel.

Marian Fix 13 mei 2016

Infobus werkzoeken werkgevers afstand arbeidsmarkt stock1065

De bustoer is onderdeel van de campagne 'Daar werken we aan'. Op 19 mei is het de beurt aan werkzoekenden van de gezamenlijke sociale dienst van de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld. De campagnebus rijdt met ruim dertig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar vijf werkgevers in de Kop om hen bijkans voor de deur van hun bedrijf te informeren over een inclusieve arbeidsmarkt.

De werkzoekenden maken kennis met groenonderhoudsbedrijf A. de Jonge in Sint Jansklooster, hotel landgoed Oldruitenborgh, miljoenenjachtenbouwer Royal Huisman Shipyard en veevoederbedrijf Van Benthem in Vollenhove en restaurant Prins Mauritshuis in Blokzijl.

Werkgevers informeren"Met deze bustoer willen we zoveel mogelijk werkgevers informeren over de participatiewet en de daaruit voortvloeiende banenafspraken", vertellen de John Moes, Sonja Fokkens en Hessel Noordenbos van de sociale diensten en de NoordWestGroep, de sociale werkvoorziening in Steenwijkerland. "Het is de bedoeling dat in de regio Zwolle in 2016 minstens duizend banen gerealiseerd worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."