Nieuws Personeel

CNV roept directie Bax-shop op matje

Vakbond CNV Vakmensen wil met de directie van muziekwinkel Bax-shop in Goes in gesprek over het personeelsbeleid. Dat staat in een maandag verstuurde brief die in bezit is van de PZC.

Van onze redactie 13 september 2016

Bax Shop

Aanleiding zijn signalen die de vakbond krijgt van medewerkers van Bax-shop en Rapaat (de magazijntak van het bedrijf). Er zou onder meer sprake zijn van een angstcultuur, het ontbreken van een ondernemingsraad en lange arbeidstijden.

Geen cao

"In ieder geval voor medewerkers van Rapaat wordt geen enkele cao toegepast en is er veelal sprake van een nul-urencontract. Zaken die op zijn minst discutabel zijn", schrijft CNV-bestuurder Kitty Huntjens in een begeleidend bericht aan leden van de vakbond.

Op een eerder schrijven van CNV aan de Bax-directie van 21 juni is volgens haar geen reactie gekomen, daarom wordt opnieuw aangedrongen op een gesprek. Huntjens wil binnen 14 dagen een reactie van Bax-shop en ziet zich anders 'genoodzaakt om op andere manieren de belangen van medewerkers te behartigen'.

'Niets te verbergen'

Directeur Jochanan Bax van Bax-shop heeft de brief nog niet gelezen, maar volgens hem heeft zijn bedrijf 'niets te verbergen'. "We doen altijd alles conform wet- en regelgeving." Een groep van elf magazijnmedewerkers legde eind vorige maand het werk neer uit onvrede over de gang van zaken.

Gerelateerde artikelen Staking Bax-Shop in Goes volgens directeur ‘groter gemaakt dan het is’

Foto: Google Streetview