Nieuws Personeel

Dordtse omroepvoorzitter weg vanwege eigen bedrijf

Twee maanden na het afscheid van directeur/hoofdredacteur Arjan Verwoerd, vertrekt ook voorzitter Cees den Bakker bij RTV Dordrecht. Hij kan die functie niet langer combineren met zijn eigen bedrijf. ,,Met de bezuinigingen op de omroep heeft dit niks te maken'', zegt hij tegen het AD.

Albert Sok 6 mei 2016

Dordrecht 2

Den Bakker heeft sinds enige tijd zijn eigen pr-bureau Press Affairs, waarmee hij zich richt op bedrijven, instellingen en overheden in Dordrecht en de regio. Dat botst de laatste tijd geregeld met zijn werkzaamheden voor RTV Dordrecht. ,,De ene keer zit je zakelijk met de gemeente Dordrecht om tafel en de volgende keer als voorzitter van RTV Dordrecht,'' zegt Den Bakker. ,,Dat vind ik lastig.'' RTV Dordrecht bevindt zich in een woelige periode. De omroep moet op last van de gemeente nog meer bezuinigen dan het de afgelopen jaren al heeft gedaan. Onder meer daarom kondigde het bestuur onder leiding van Bakker vorige maand nog aan te willen stoppen met tv-uitzendingen om zich voortaan alleen nog te concentreren op internet en radio.

Eigen zaakMaar daarmee heeft zijn afscheid absoluut niets te maken, zegt Den Bakker. ,,Ik vind het zelf ook moeilijk om in deze periode weg te gaan, maar met deze conflicterende belangen kan ik niet anders. Mijn eigen zaak gaat voor.'' Begin maart vertrok ook directeur/hoofdredacteur Arjan Verwoerd al bij de geplaagde omroep. Hij deed dat, omdat hij elders een vaste baan had gekregen.

TimingDiverse politici reageren verrast op de ontwikkeling. ,,Ik ben verbaasd over deze timing, maar het is jammer dat hij stopt,'' aldus Nelleke de Smoker (D66). ,,Hij heeft geprobeerd om RTV Dordrecht een stap verder te helpen.''

Ook Peter Heijkoop (CDA) is overdonderd. ,,Deze timing is wel heel bijzonder, maar zijn overwegingen zijn zuiver.''

Medewerker Ben Corino van de omroep noemt het een 'ongelukkig moment' om de handdoek te gooien. ,,Een ander moment wasmisschien beter geweest, maar het bestuur bestaat uit meer mensen dan alleen Cees den Bakker. De omroep is niet ineens een zinkend schip, omdat er twee mensen weggaan.''