Nieuws Personeel

MS Mode in het nauw: bij deze winkels ging het al mis

Met het aangevraagde uitstel van betaling bij MS Mode dreigt er weer een bekende winkelnaam uit het straatbeeld te verdwijnen. En het rijtje wordt almaar langer. Een greep uit de winkelketens die onlangs in de problemen kwamen.

Foto: ANP foto/ Pim Mul 5 augustus 2016

MS mode 1065

1. V&DVoor V&D viel het doek ook definitief. De externe vestigingen van La Place waren al overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo. Het V&D-concern telde ongeveer 10.000 werknemers.

Gerelateerde artikelen:

Gat V&D nog lang niet gevuld

Hudson's Bay betrekt nog zeven V&D-panden

2. MS ModeBij MS Mode dreigen door de uitstel van betaling bij de Nederlandse tak 130 winkels te verdwijnen. De winkelketen telt in Nederland 660 werknemers.

Gerelateerde artikelen:

Doek valt voor MS mode; 660 banen op de tocht

3. McGregorModehuis McGregor bekend van de merken Adam Menswear en Gaastra, ging eind juni failliet. Het neemt bij zijn doorstart als Doniger Fashion Group afscheid van circa 130 oudgedienden in Nederland.

Gerelateerde artikelen:

McGregor plotsklaps richting faillisement

Investeerders redden McGregor

McGregor dumpt ouder personeel

4. MitraSlijterijketen Mitra werd eind juni failliet verklaard. Dat betekende het einde voor de 24 eigen winkels van het bedrijf, die geen deel uitmaken van de doorstart. De ondergang van Mitra trok ook moederbedrijf Dirkzwager mee.

Gerelateerde artikelen:

Weduwe Joustra strijdvaardig na omvallend moederbedrijf

Floryn is op de fles

5. Scheer & FoppenVoor elektronicaketen Scheer & Foppen viel in juni eveneens het doek. De familieonderneming met 56 filialen werd failliet verklaard en voor alle 475 medewerkers werd daarbij ontslag aangevraagd.

Gerelateerde artikelen:

Scheer & Foppen: 'Mogelijk meldt zich nog een koper'

6. HoutBroxModeketen HoutBrox en zusterbedrijf Duthler werden in april failliet verklaard, samen met moederbedrijf Brova. Twaalf filialen van HoutBrox, met in totaal een kleine honderd werknemers, werden in mei doorverkocht aan Van Uffelen. Elf daarvan gaan verder onder de naam van de nieuwe eigenaar.

Gerelateerde artikelen:

Modezaken Houtbrox en Duthler failliet

Doorstart HoutBrox lijkt onwaarschijnlijk

7. Perry SportPerry Sport en Aktiesport werden dit voorjaar door JD Sports overgenomen uit de failliete boedel van United Sports Group (USG). De Britten betaalden 26,5 miljoen euro voor de twee winkelketens, die eind februari omvielen.

Gerelateerde artikelen:

Shop-in-shop nekte Perry Sport

Groen licht voor overname Perry en Aktiesport

8. La LignaDameskledingketen La Ligna maakte in maart bekend definitief een doorstart te maken. Daarbij werd een baangarantie gegeven voor 135 van de 230 medewerkers.

Gerelateerde artikelen:

La Ligna maakt doorstart

9. MacintoshMacintosh ging vorig jaar officieel failliet. Het bedrijf bezat Scapino, Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport en Steve Madden. Sommige namen werden door andere eigenaren overgenomen.

Gerelateerde artikelen:Aanvraag faillissement Macintosch ingediend

Hoe kon het zo misgaan bij schoenenreus Macintosh?

10. Foto KleinBij Foto Klein werden door het faillissement van het moederbedrijf 34 zaken gesloten. Bij de keten werkten ongeveer 200 mensen.

Gerelateerde artikelen:

'Kijken, niet kopen nekt Foto Klein'

Foto Klein valt niets te verwijten'