Aangeboden door KonnecteD

Branded Content Personeel

'Wij stomen werkzoekenden klaar voor baan in logistiek'

Na het volgen van een werkfittraject en de Werkleerroute Logistiek bij KonnecteD heeft Jan-Willem Vonk zijn draai gevonden bij DAVO Fulfilment Services. Hij weet van aanpakken en dat is hard nodig in het enorme magazijn.

Van onze redactie 2 februari 2021

Konnected davo mvo werknemers personeel ondenemer

Edwin Kool (links) begeleidt Jan-Willem Vonk tijdens een werkleertraject bij DAVO. Foto: Rick de Visser

Jan-Willem verdwijnt nog snel het magazijn in om de laatste order gereed te maken voordat hij aanschuift bij het interview. DAVO verzorgt de opslag, assemblage en verzending voor bestellingen van webshops. ,,De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er veel meer online wordt besteld, dus draaien we op volle toeren”, verklaart Edwin Kool, manager logistiek bij de fulfilment-specialist.

Werkleerroute

Dat Jan-Willem pas drie weken aan het werk is bij DAVO, is nauwelijks te merken. ,,In het magazijn van KonnecteD ben ik klaargestoomd voor de logistiek. Mijn praktijkopleider zei: hier heb je een order, ga maar eens kijken hoe het systeem werkt. Taken oppakken moet je leren en dat is volgens mij goed gelukt.” Heel goed gelukt zelfs, vult Kool aan. ,,Jan-Willem heeft zich in korte tijd bewezen. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van ons werk. Na een stage van twee weken in het kader van de Werkleerroute hebben we Jan-Willem direct een baan aangeboden. Dat zegt heel veel over de kwaliteit van zijn werk. Daar mag hij trots op zijn.”

,,Wie werk zoekt, bieden we graag een duwtje in de rug"

Edwin Kool, manager logistiek bij DAVO

Dromen

Jan-Willem is heel nauwkeurig. Dat zit er goed ingehamerd en is erg belangrijk in het vak. Het leuke aan de logistiek vindt hij het individueel bezig zijn. ,,Ik loop met een scanner door het magazijn en ben verantwoordelijk voor mijn eigen orders. Dat ik collega’s om me heen heb vind ik prettig. Ik weet bij wie ik terecht kan voor vragen.” Dromen doet Jan-Willem niet. ,,Ik ben tevreden met wat ik heb. De komende tijd ga ik lekker aan de slag bij DAVO.” ,,Gelukkig maar!” zegt Kool opgelucht. ,,Ik denk dat het belangrijk is dat je ervaring gaat opdoen. Elke dag zorgen voor het verzenden van foutloze orders zorgt voor tevreden klanten. Dat gaat Jan-Willem lukken, daar heb ik alle vertrouwen in. Hij is erg gegroeid sinds hij hier op zijn eerste stagedag binnen kwam. We gaan hem verder ondersteunen bij zijn ontwikkeling en alle facetten van het vak.”

Duwtje in de rug

De samenwerking tussen DAVO en KonnecteD is een jarenlange. DAVO hecht waarde aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. ,,Daarom werken we samen met KonnecteD”, zegt Kool. ,,We bieden mensen graag een duwtje in de rug op weg naar een mooie baan.” DAVO besteedde altijd al werk uit aan KonnecteD, dat werkenden, werkzoekenden en werkgevers verbindt vanuit het motto: maak werk van betekenis. Sinds kort zijn daar de stages vanuit de Werkleerroute Logistiek aan toegevoegd. Kool: ,,Dat Jan-Willem daar als onze nieuwe collega is uitgekomen, is geweldig. Tegen andere ondernemers zou ik daarom willen zeggen: doe dit ook! Door mensen een kans te bieden, kunnen zij werkervaring opdoen en heb jij voldoende capaciteit. Daarvoor krijg je trouwe medewerkers terug.’’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met KonnecteD. Ook sociaal ondernemen? Kijk op konnected.nl