Aangeboden door KonnecteD

Branded Content Personeel

'Als werkleerroute leidt tot baan is onze missie geslaagd'

KonnecteD ontdekte dat een groeiende groep kandidaten affiniteit heeft met ICT. Samen met Indito is de werkleerroute ICT ontwikkeld. De eerste vijftien kandidaten zijn gestart. Tien van hen, waaronder Mohamad, zijn hard op weg om hun diploma te halen.

Anouk van Bussel 16 maart 2021

Konnected werkleerroute ict indito crop

Edwin de Goede (links) en Mohamad Nasab: ,,Een dag is in de ICT een jaar.” Foto: Rick de Visser

Mohamad Nasab is een man met veel ervaring en dat straalt hij uit. Zijn ervaring in het ICT-vak heeft hij meegenomen uit zijn vaderland Syrië. Jarenlang runde hij daar een eigen bedrijf. Mohamad bouwde websites en was grafisch vormgever. Zes jaar geleden kwam hij naar Nederland. Hij heeft vrijwilligerswerk gedaan bij het Deltion College en heeft ICT-stage gelopen bij de Belastingdienst.

ICT te moeilijk?

Tijdens de werkleerroute ontdekte Mohamad dat hij nog veel kan leren omdat ICT zich in een rap tempo ontwikkeld. Mohamad: ,,Een dag is in de ICT een jaar.” Edwin de Goede, directeur van Indito vult aan: ,,Aangezien de markt zo snel verandert, merkten we dat mensen dachten dat het te moeilijk voor ze zou zijn. Met deze werkleerroute willen we laten zien dat het helemaal niet zo complex is en dat je ook op een laagdrempelige manier het vak in kan rollen.” Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de ICT is volgens Indito vaak onderbelicht: de werkplek. ,,Goed afgestelde beeldschermen, weggewerkte kabels en een schoon toetsenbord, allemaal belangrijk om zo optimaal mogelijk te kunnen werken”, vertelt De Goede. ,,De kandidaten leren hoe ze werkplekken zo optimaal mogelijk moeten inrichten. We zien de werkleerroute echt als een opstapje naar het ICT-vak.”

"Met deze werkleerroute willen we laten zien dat ICT helemaal niet zo complex is en dat je ook op een laagdrempelige manier het vak in kan rollen"

Edwin de Goede, directeur van Indito

Missie geslaagd

De stap naar het bedrijfsleven komt voor Mohamad en de andere kandidaten steeds dichterbij. Nog een paar modules en dan kunnen ze hun diploma’s in ontvangst nemen. De Goede: ,,We zijn een zusteronderneming aan het opzetten waar de kandidaten aan het werk kunnen. Samen met een buddy gaan zij mee naar opdrachtgevers om zo in de praktijk aan het werk te zijn en zich verder te ontwikkelen. Dat is natuurlijk geen verplichting. Mijn missie is geslaagd als de kandidaten op een fijne plek aan het werk zijn. Of dat nou bij ons is of ergens anders.’’

Trots op Deventer

Het liefst ziet De Goede de kandidaten wel in de gemeente Deventer aan het werk. ,,Dit is een mooie gemeente waar heel veel ondernemers zitten die lef hebben, durven en echt ondernemend zijn, ook in moeilijke tijden. Deventer is een plek waar veel kan, ook voor mensen met een afstand tot werk. Deze kandidaten hebben veel talent. Het zou zonde zijn als ze niet voor bedrijven in onze gemeente aan de slag zouden gaan’’, vertelt De Goede trots.

Nieuwe aanmeldingen

KonnecteD is al begonnen met de aanmeldingen voor een nieuwe groep kandidaten. De Goede: ,,De werkleerroute en de samenwerking waren voor ons nieuw. Het is fijn dat er open en transparant wordt gecommuniceerd tussen ons, de kandidaat en de consulent van KonnecteD. We hebben veel geleerd en nemen dat mee naar de volgende groep. Het zou leuk dat als we met hen meer praktijklessen kunnen plannen. Online lessen zijn niet ideaal als het vak voornamelijk draait om werken met je handen.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met KonnecteD. Kijk voor meer informatie op konnected.nl