Nieuws Personeel

Kracht On Tour moet Zeeuwse vrouwen aan een baan helpen

In Spinne in Goes werd woensdag de eerste editie van het landelijke evenement Kracht On Tour gehouden. Het evenement moet Zeeuwse vrouwen helpen met het vinden van een baan, zo meldt de PZC.

Joanne Karkdijk | Foto: Dirk-Jan Gjeltema 13 oktober 2016

Kracht On Tour Jet Bussemaker

Kracht On Tour is opgezet door minister Jet Bussemaker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Samen met de Arbeidsmarkt Regio Zeeland en het Zeeuws Vrouwen Platform stimuleerde Bussemaker woensdag de honderden aanwezige Zeeuwse vrouwen om te gaan werken en een baan te vinden.

Zelfstandig

De helft van de Zeeuwse vrouwen is niet zelfstandig. Vele van hen willen vaak wel werken, maar kunnen niets vinden. Bussemaker benadrukt hoe belangrijk het is om als vrouw te blijven werken, ook als je kinderen hebt. “Je moet aan de toekomst denken. Het is veel makkelijker om vanuit weinig werkuren naar meer uren te gaan, dan om na jaren niet werken weer de arbeidsmarkt te betreden."

Stappen

Honderden Zeeuwse vrouwen volgden op het evenement workshops en schreven zich in voor stageplaatsen. Na afloop zei Bussemaker te zijn geraakt door alle 'indrukwekkende' persoonlijke verhalen. “Het belangrijkste is om stappen blijven zetten en de hoop niet op te geven”, besloot de minister.

Op de foto: Zeeuwse Rachelle Verhage vertelt minister Bussemaker en aanwezigen hoe ze weer werk kreeg