Video Leiderschap

Serie-ondernemer Bas Smit: 'Er gaat regelmatig wat fout, maar veel vaker gaat het goed'

Recent was serie-ondernemer Bas Smit nog co-host van De Ondernemer Live XL. Hij maakte na de uitzending graag tijd vrij om nog enkele prangende vragen te beantwoorden over wat hem drijft als ondernemer, wat er mis en wat er goed gaat en wat zijn gouden ondernemerstip is.

Van onze redactie 11 augustus 2022

Bas Smit Gerard van den Broek

Bas Smit met Gerard van den Broek (links), directeur van De Ondernemer. Foto: Ruud Voest

Hoe Bas Smit zichzelf in een zin als ondernemer zou omschrijven is de vraag waarmee we onderstaande video aftrappen. ,,Druk. Chaotisch. Enthousiast. Blij. Dat geldt eigenlijk ook zo voor al mijn bedrijven. We doen allemaal leuke en blije dingen'', aldus de echtgenoot van tv-personality en horeca-ondernemer Nicolette van Dam, die in juli co-host was van De Ondernemer Live XL.

En dat 'al mijn bedrijven' is geen overdrijving van de serie-entrepreneur. Smit is onder andere (mede) de man achter Gamechangers, The Healthy Snackbox, Vidley Videowenskaarten en Innovendo Holding, het muziekfestival De Amsterdamse Zomer en boodschappenbezorgdienst Zapp. Al is dat laatste zakelijke avontuur (voorlopig) over. De van oorsprong Britse dienst vertrekt weer uit Nederland, zo werd afgelopen juli bekend. Maar de Amsterdammer zit niet stil: samen met zijn vrouw is Smit gestart met een eigen wijnmerk. Sinds kort is hun rosé ChouChou verkrijgbaar. De wijn werd begin augustus gelanceerd tijdens de Canal Parade van Pride 2022 in de grachten van onze hoofdstad.

'Bas Smit is opvallend eerlijk over zijn grootste zakelijke blunder of, wat aardiger gesteld, zijn beginnersfout in het ondernemerschap'

Wat zijn de beginnersfout en de gouden ondernemerstip van Bas Smit?

Bas Smit is opvallend eerlijk over zijn grootste zakelijke blunder of, wat aardiger gesteld, zijn beginnersfout in het ondernemerschap. Wil je weten wat dat is, bekijk de video. Tip van de sluier: er gaat bijna elke dag wel iets fout. ,,Gelukkig gaat er nog meer goed.'' Verder beantwoordt de serie-ondernemer vragen over het grootste kantelpunt in zijn loopbaan.

Check onderstaande video vooral ook wanneer je wilt weten wat de Gouden Ondernemerstip is van de altijd lachende Smit.

Lees ook: Zo groeide Bas Smit's social media-following: 'Je ziet geen andere volwassen man dit doen'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws