Nieuws Leiderschap

Dit VR-bedrijf maakte de eerste virtual reality game van een Belgische hitserie

De Belgische televisieaanbieder Telenet heeft samen met virtual reality-bedrijf The Park een VR-beleving ontwikkeld die visueel en inhoudelijk aansluit bij een de hitserie 'De Dag'. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het Laatste Nieuws | Foto: Telenet 16 januari 2019

Telenet vr beleving

De spelers vormen een trainingsteam van de speciale eenheid, dat een gijzelingssituatie in een bank moet ontzenuwen en de gijzelaars moet bevrijden. Gewapend met een VR-bril en rugzak met sensoren wandelen de deelnemers het decor van ‘De Dag’ binnen, waar ze de confrontatie aangaan met de gijzelnemers en puzzels en raadsels moeten oplossen. Het is de eerste keer dat content van eigen bodem in een VR-beleving gegoten wordt.

Voor de ontwikkeling van het spel werd een beroep gedaan op Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, de bedenkers van ‘De Dag’. “De vraag om mee te denken over een VR-beleving rond ‘De Dag’ verraste ons eerst,” vertellen ze.

Lees ook: Dit VR-bedrijf bereidt jouw personeel voor op noodsituaties

“Maar ons enthousiasme groeide met elke ontwikkelingsfase van het spel verder. Als scenaristen van ‘De Dag’ hebben we ervoor gezorgd dat de VR-experience spannend en uitdagend is, maar ook visueel en inhoudelijk aansluit bij de reeks.” Ook Philippe De Schutter, Managing Director van The Park, is blij met de samenwerking. “Het was cruciaal om de acteurs en de makers te betrekken bij de ontwikkeling om zo de beleving nog echter en intenser te maken."

Lees ook: Beyond Sports scoort met virtual reality voor topclubs als Ajax en Arsenal

Wie interesse heeft om zo'n gijzeling op een veilige manier eens aan den lijve te ondervinden, kan vanaf 23 januari met drie tot zes spelers terecht in de filialen van The Park in Antwerpen of Gent.