Nieuws Personeel

Overgevende medewerker Grolsch ontslagen

Een medewerker van Grolsch blijkt in juli vorig jaar ontslagen te zijn, omdat hij bij het geven van een presentatie moest overgeven. De man was zo zenuwachtig dat de spanning hem te veel werd.

Van onze redactie 8 februari 2016

Grolsch bijgesneden 1065

Tijdens zijn presentatie liep de medewerker weg, om vervolgens buiten de zaal over te geven. Hij is daarna naar huis gegaan. Grolsch vindt zijn gedrag onacceptabel en schadelijk voor de reputatie van het bedrijf. De brouwer heeft daarna aangestuurd op ontslag.

Stress wegnemenDe kantonrechter tikt Grolsch nu op de vingers, het bedrijf had er meer aan moeten doen om de stress bij de man weg te nemen en kreeg onlangs een vervolg voor kantonrechter E. de Groot. Zij oordeelt dat er een verstoorde arbeidsrelatie is ontstaan en dat het voor beide partijen beter is uit elkaar te gaan. Waarbij de medewerker van Grolsch behalve op een wettelijke vergoeding van bijna 11.000 euro ook recht heeft op een extra bedrag van 20 mille. De man vroeg overigens een vergoeding van 125.000 euro.

Ernstig verwijtbaarIn haar schriftelijke uitspraak tikt de kantonrechter Grolsch flink op de vingers. Het handelen van de bierbrouwer is volgens haar in meerdere opzichten ernstig verwijtbaar. Van een goed werkgever had mogen worden verwacht dat hij de medewerker zo had voorbereid dat hij z'n stress kon reduceren. Ook na het voorval liet Grolsch na de medewerker in bescherming te nemen, terwijl de man zelf zijn onvermogen heeft erkend en een excuusbrief schreef.

Foto: Frans Nikkels