Nieuws Personeel

Nathalie woont al bijna jaar op betonnen vloer

Eric Reijnen Rutten 25 januari 2016

Betonvloer1065

"Het lijkt hier op iets tussen een kraakpand en een opslagloods. En da's al elf maanden zo." Nathalie van Haarlem uit de Nijmeegse wijk Lindenholt kan na maandag waarschijnlijk eindelijk beginnen aan het leggen van vloeren in haar huis. Dat bericht De Gelderlander.

Het laminaat ligt al bijna een jaar te wachten op de reparatie van lekkende radiatorkranen. Vandaag komt een monteur.

Ze huurt sinds februari vorig jaar een woning van corporatie Talis. Keurig van buiten: binnen vindt ze het eigenlijk helemaal niks.

Kletsnatte plekkenZe wijst op het stucwerk dat hobbels en gaten vertoont. Plinten ontbreken of vertonen grote kieren, voegen in het tegelwerk op het toilet ontbreken. Onder de radiatorkranen zitten vochtige, soms zelfs kletsnatte plekken. En vorige week kwam er ook ineens water van onder het vorig jaar nieuw geplaatste keukenblok.

Ze heeft er verschillende keren over aan de bel getrokken bij Talis. "Ik durf de vloer niet te leggen zolang het lekt." En nu zit ze al elf maanden op de betonnen bouwvloer.

Ze maakte al de gang naar de huurcommissie, maar daar kreeg ze nul op het rekest. En Talis repareerde wel een deel van de gebreken - er was wel meer mis met de woning dan het genoemde, zoals het ontbreken van een wasmachineaansluiting - maar gaf volgens haar verder niet thuis.

Bij Talis willen ze niet op specifieke gevallen ingaan, uit bescherming van de privacy van huurders. "Maar wat we wel kunnen zeggen is dat we vaker contact hebben gehad met mevrouw en dat we dingen hebben opgepakt die we horen op te pakken", stelt een Taliswoordvoerder. "En dat blijven we ook doen."

RadiatorkranenDat de radiatorkranen nog lekken 'zou niet moeten kunnen', stelt de woordvoerder. Nathalie van Haarlem is er niet gerust op dat vandaag het euvel verholpen wordt. Maar hoopt van harte dat de problemen nu eindelijk wel verholpen worden. "Ik durf hier haast geen mensen te ontvangen, heb met kerst niemand hier bij mij thuis uitgenodigd omdat ik vind dat ik ze hier niet kan ontvangen."

Op 4 februari komt een inspecteur van Talis langs om te zien of er dan nog wat moet gebeuren.