Aangeboden door Nu van Werk naar Werk

Branded Content Personeel

Nu van Werk naar Werk neemt vaste contracten over

Stel, je hebt een werknemer die niet echt meer op zijn plek zit bij jouw bedrijf. Eigenlijk zou je daar afscheid van willen nemen, maar dat gaat niet zomaar. Die werknemer zou ook wel weg willen, maar doet dat niet zo snel. In zo’n geval biedt Nu van Werk naar Werk uitkomst. Zij bieden een unieke service, aan zowel werkgever als werknemer, door het vaste contract één op één over te nemen.

Anke Derkse 16 november 2021

Nu van Werk naar Werk neemt vaste contracten over

Bij Nu van Werk naar Werk krijgt de werknemer gewoon zijn eigen salaris en oriënteert hij zich ondertussen, via kortere of langere stages, op minimaal drie verschillende beroepen. Foto: Stockfoto

,,Een werknemer die iedere dag met tegenzin naar zijn werk gaat omdat er een mismatch is (ontstaan) op zijn werkplek, heeft het niet naar zijn zin. Zijn werkgever is ook niet blij met de situatie, want zo’n personeelslid is niet bijster productief en bevordert doorgaans niet de werksfeer”, aldus Toine van Loon, initiatiefnemer van Nu van Werk naar Werk. ,,Vanuit mijn ruime ervaring als ondernemer heb ik een concept bedacht waarbij ik de werkgever volledig ontzorg door het arbeidscontract over te nemen. Vaak zie je dat alleen al het feit dat iemand uit de oude arbeidssituatie is, rust geeft. Bij ons krijgt die persoon de tijd en ruimte om te onderzoeken wat bij hem past en waar zijn talenten liggen.”

Niet meer dan transitievergoeding

Klinkt goed, maar daar hangt vast een prijskaartje aan. ,,Zeker”, stelt Van Loon, ,,maar dat is doorgaans niet meer dan wat een ondernemer kwijt zou zijn aan transitievergoeding. Bovendien meldt zo’n werknemer zich niet meer ziek en hoeft de werkgever geen tijd en energie te steken in outplacement. De werkgever betaalt een vooraf afgesproken bedrag aan ons en hij is overal vanaf.”

Hoe dat precies werkt, legt Van Loon graag uit: ,,Als een werkgever zich bij ons meldt met de vraag of wij het contract van een werknemer kunnen overnemen, lichten we in een gesprek ons concept uitgebreid toe. Als de werkgever akkoord is met onze voorwaarden, sturen we een offerte. Nadat hier akkoord op is, gaan we in gesprek met de betreffende werknemer en doen we een talentenonderzoek. Deze komt dan in eerste instantie bij ons in dienst, waar wij hem of haar gaan begeleiden naar het zoeken van een passende baan.”

Toine van Loon: ,,Het allerbelangrijkste is dat je als werkgever vitale en gezonde werknemers overhoudt die zich gehoord voelen. Daarmee gaat de productiviteit omhoog en het ziekteverzuim naar beneden.''

Detachering naar nieuwe werkplek

Bij Nu van Werk naar Werk krijgt de werknemer gewoon zijn eigen salaris en oriënteert hij zich ondertussen, via kortere of langere stages, op minimaal drie verschillende beroepen. Pas als iemand denkt gevonden te hebben wat bij hem past, gaan ze op zoek naar een geschikte werkplek. Dan volgt eerst een detachering, zodat beide partijen kunnen ervaren of het een goede match is. Zo ja, dan komt iemand na verloop van tijd in vaste dienst bij dat bedrijf. Zo nee, dan komt hij weer terug en wordt er verder gezocht.

Van Loon: ,,Het allerbelangrijkste is dat je als werkgever vitale en gezonde werknemers overhoudt die zich gehoord voelen. Daarmee gaat de productiviteit omhoog en het ziekteverzuim naar beneden. Neem signalen op tijd serieus en neem zo vroeg mogelijk contact op met ons. Zo zorgen we samen voor de juiste combinatie van werk en gezondheid.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Nu van Werk naar Werk. Kijk voor meer informatie op www.nuvanwerknaarwerk.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws