Nieuws Personeel

Oost-Nederland krijgt er ruim 900 directe arbeidsplaatsen bij

De komende 3 jaar krijgt Oost-Nederland er 932 banen en 173 miljoen euro investeringen bij van bedrijven die zich in onze regio vestigen of uitbreiden. In de afgelopen vijf jaar waren dit 5.593 banen en 970 miljoen euro investeringen, die mede door de inspanningen van Oost NV tot stand kwamen.

Van onze redactie 15 februari 2016

Werken stockpixabay

Het beleid van de provincies Gelderland en Overijssel om extra in te zetten op additionele projecten leverde 25 nieuwe vestigingen, 5 uitbreidingen, 14 samenwerkingsverbanden op, samen met het behoud van 2 bedrijven voor de regio.

De 932 arbeidsplaatsen en 173 miljoen euro investeringen zijn de prognoses die de bedrijven zelf geven voor de komende drie jaren. Deze bedrijven zijn hoofdzakelijk actief in de sectoren Agro-Food, Life Sciences & Health, High Tech, Energie & Milieutechnologie en Logistiek.

Internationaal opererende ondernemingen die zich in onze regio gevestigd hebben zijn afkomstig uit Nederland, China, Duitsland, Frankrijk, Israël, Japan, Tsjechië en de Verenigde Staten.

ToekomstverwachtingZowel Gelderland als Overijssel hechten groot belang aan verdere internationalisering. Gelderland heeft de afgelopen jaren fors ingezet op additionele projecten en blijft deze extra capaciteit voor internationale projecten handhaven. Overijssel heeft besloten om, samen met de regio’s, de internationale acquisitiekracht via Oost NV verder op te voeren. Dit betekent extra mankracht voor de business unit Investeringsbevordering van Oost NV.

Foto: Pixabay