Nieuws Personeel

Souburgse ondernemers denken over cameratoezicht

Een werkgroep van Actief Ondernemend Souburg (AOS) onderzoekt de komende maanden of cameratoezicht in de winkelstraten van het dorp meerwaarde heeft voor ondernemers.

Van onze redactie 28 september 2016

Beveiligingscamera mkb keurmerk 1065

Het bestuur van de ondernemersvereniging wil daarnaast weten of ophangen van bewakingscamera's niet op juridische problemen stuit.

Criminaliteit

Voorzitter Chris Hanraads van AOS meldt dat het onderzoekje niet voortspruit uit bezorgdheid over een stijgend aantal winkeldiefstallen. "Vergeleken met een stad valt de criminaliteit in ons dorp mee. Het is ook niet zo dat we de laatste tijd met opvallend meer winkeldiefstallen worden geconfronteerd. Maar we willen wel met onze tijd meegaan. Cameratoezicht heeft een preventieve werking en kan ook in het geval van ongelukken of andere incidenten op straat van waarde zijn."

Kerstmis

Vóór het eind van het jaar hoopt het AOS-bestuur te weten of er voldoende draagvlak voor cameratoezicht is en of aanschaf van een camerasysteem financieel haalbaar is voor de circa 45 leden. "Voor Kerstmis willen we wel weten of we een dozijn camera's ophangen in de Kanaalstraat en de Paspoortstraat of niet."

Proef

De ondernemersvereniging voerde begin deze week een proef uit. Ze liet drie camera's ophangen om te zien of de kwaliteit van de opnames goed was. Hanraads: "Uit die proef kwam naar voren dat de beelden technisch perfect zijn. Personen zijn goed herkenbaar en ook de nummerborden van passerende auto's zijn uitstekend te lezen."

De voorzitter van Actief Ondernemend Souburg benadrukt dat het niet de bedoeling is opnames 24 uur per dag te bekijken. "Als er camera's komen, bekijken we alleen beelden als er op een bepaald moment wat in een winkel of op straat gebeurt. We gaan echt niet dag en nacht ieders bewegingen na."

Foto: Eldridge Pentury