Nieuws Personeel

Butterfield (Slack): 'Werk tot half 6, dan ben je productiever'

Topman Stewart Butterfield van zakelijke chatapp Slack gelooft niet in lange werkdagen. Daarom is 'werk hard en ga dan naar huis' een van de motto's van het bedrijf. Dat klinkt als een goede reden om vandaag wat eerder af te sluiten, zo bericht AD.nl.

Van onze redactie 22 augustus 2016

%VIDEOWIDGET%

"De productiefste werknemers zijn degenen die om half zes naar huis gaan, maar enorm gefocust zijn tijdens hun werk", verklaart Butterfield op een persconferentie, zo meldt Business Insider. Logisch volgens hem, want mensen kunnen maar zes à acht uur actief nadenken op een dag.

Diep werk

Butterfield is niet de enige die pleit voor korte, maar productieve dagen. Een aantal uren supergeconcentreerd werken lijkt een trend te worden. Wetenschapper Cal Newport noemt dit 'diep werk'.

Superkracht

De informaticawetenschapper wijdt een heel boek aan dat nieuwe werkethos. Hij beweert dat zijn eigen productie is verdubbeld. Met behulp van de nieuwe werkmethode schreef hij in een jaar een boek en publiceerde hij negen wetenschappelijke artikelen, terwijl hij vijf dagen per week drie tot vier uur per dag werkte. Volgens Newport is diep werk daarom 'de superkracht van de 21ste eeuw'.

Afleiding

De grootste vijand van diep werk is afleiding. Daarom zit Newport niet op Facebook en Twitter en mijdt hij e-mail. Andere tactieken zijn: bijhouden wanneer je gefocust aan het werk bent geweest, internet alleen op tijden gebruiken die je vooraf bepaalt of je compleet afzonderen om afleiding te voorkomen.