Nieuws Personeel

Uitbreiding Lelystad Airport goed voor 400 banen

De terminal van Lelystad Airport zal over twee jaar werk bieden aan zo'n 40 mensen. Met de uitbreiding van vluchten zal dat aantal oplopen naar 400, schrijft de Stentor.

Herre Stegenga 1 juli 2016

Lelystadairport1065

Het zijn vooral inwoners uit de omgeving die in de passagiersterminal van Lelystad Airport komen te werken. Dat is althans de bedoeling. "We gaan lokaal werven", zegt directeur Martijn Limburg van Viggo, het bedrijf dat de 'integrale dienstverlening' gaat verzorgen in en rond de terminal.

Het gaat onder meer om parkeerbeheer, begeleiden van passagiers, schoonmaak en beveiliging. Ook is er ruimte voor een aantal mensen 'met een afstand tot de arbeidsmarkt', aldus Limburg.

Geen ontwerpDe terminal wordt op 1 april 2018 in gebruik genomen, vanaf die dag mag Lelystad Airport zich een vakantievliegveld noemen. In eerste instantie zal er werk zijn voor zo'n 40 mensen, zegt Limburg. Maar met de groei van het aantal vluchten zal het aantal banen toenemen tot ongeveer 400, verwacht Limburg. Hij heeft donderdagmorgen zijn handtekening gezet onder het contract met de Schiphol Group/Lelystad Airport.

Ook werd het contract voor de bouw van de terminal ondertekend. De bouwcombinatie TBI, waar de bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros achter schuilgaan, gaat dit op zich nemen. Bijzonder is dat er nog geen ontwerp is, terwijl het gebouw er over krap twee jaar al moet staan.

Vrije handTBI krijgt voor een belangrijk deel de vrije hand in het ontwerp van de terminal. Dat heeft alles te maken met het toepassen van 'best value-methode', waarbij de gedachte is dat de marktpartij de expert is. Directievoorzitter Ton Vaags van J.P. van Eesteren belooft een gebouw van 'spectaculaire eenvoud', waarmee hij aangeeft dat er met weinig geld iets moois komt te staan.