Podcast Vitaliteit

Ook sportcentra open: 'Vitaliteitsmotor van Nederland draait weer'

De dag waarvan ze wisten dat die zou komen. En dan vooral graag eerder dan 1 september, bij sterke voorkeur. Vandaag, 1 juli, mochten en gingen ze dan eindelijk weer open, de sportscholen/fitnesscentra. Voorzitter Han de Hair van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) blikt terug op de afgelopen moeilijke maanden en natuurlijk, kijkt vooral maar al te graag vooruit.

Van onze redactie 1 juli 2020

Corona sportscholen fitnesscentra open 1juli

Met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en de anderhalve meter-regel zijn ook de fitnesscentra weer open, zoals hier in Alkmaar. Foto's: ANP.

'We zijn er helemaal klaar voor, een tijdje al. We staan te trappelen'. Voorzitter Han de Hair van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) is er duidelijk over in de podcast (hieronder te beluisteren). ,,De vitaliteitsmotor van Nederland, want dat zijn we, gaat weer draaien."

Volgens De Hair ligt wat betreft de coronamaatregelen de focus nu op het faciliteren en bewaken van het op anderhalve meter afstand blijven (lees: sporten) van elkaar en het zoveel mogelijk ventileren van de ruimtes. ,,Dat is het allerbelangrijkste op ons bordje, momenteel. Verder valt te denken aan kuchschermen en al dat soort dingen, en die plaatsen op strategische plekken zoals ook wij hebben gedaan, maar het zit niet in het protocol. Dat bepalen sportcentra voor zich."

Ook hoe de sportcentra weer opstarten, incluis de lessen die zij geleerd hebben van de afgelopen coronaperiode, beluister je in de podcast hieronder.

Sportcentra weer open: 'Alles verloopt vlekkeloos, iedereen houdt zich goed aan de regels'

1 juli 2020. Open! Positiviteit en blijdschap zien we terug in een belronde van het AD langs diverse sportcentra. Dylan Peemen van Kim's Gym is blij dat er binnen weer gesport mag worden. ,,We zijn lekker aan de gang. Het buiten fitnessen was (bijna) niet te doen omdat we alle apparaten buiten moesten zetten. Nu mag iedereen weer lekker binnen sporten. Tot nu toe loopt alles vlekkeloos. Iedereen houdt zich goed aan de regels.”

Het unieke aan Anytime Fitness is dat ze 24 uur per dag open zijn. Toch gingen ze niet open om 1 juli middernacht. ,,We hebben besloten om pas vanaf 9 uur open te gaan. We hebben alles nog getest en er was pas in de ochtend personeel", zegt Gijsen. Bij Anytime was het al redelijk druk. ,,De inloop is goed. We hebben alles in huis wat we nodig hebben om aan de maatregelen te voldoen: looproutes uitgezet, ook in de spinningszaal en bij de groepslessen, er staat desinfectiemiddel bij de ingang en alle apparaten staan uit elkaar. En door heel de club staan pijlen.”

Directeur BigGym: 'Het is verantwoord druk in onze gyms'

Directeur Jasper Otting van BigGym is uiteraard ook heel blij dat zijn 19 locaties in Nederland weer open mogen. ,,De reactie van de mensen is heel positief. Ze hebben zin om weer te sporten. Ik zie veel lachende gezichten en dat doet mij goed.” Ook bij Big Gym loopt het voorspoedig. ,,Iedereen houdt zich aan de regels. Bezoekers nemen eigen handdoekjes mee en ze houden afstand. De looproutes werken ook prima. Het is verantwoord druk in onze gyms", zegt Otting.

Corona fitnesscentra sportscholen maatregelen

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.