Podcast

Ook sportcentra open: 'Vitaliteitsmotor van Nederland draait weer'

De dag waarvan ze wisten dat die zou komen. En dan vooral graag eerder dan 1 september, bij sterke voorkeur. Vandaag, 1 juli, mochten en gingen ze dan eindelijk weer open, de sportscholen/fitnesscentra. Voorzitter Han de Hair van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) blikt terug op de afgelopen moeilijke maanden en natuurlijk, kijkt vooral maar al te graag vooruit.

Corona sportscholen fitnesscentra open 1juli

Met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en de anderhalve meter-regel zijn ook de fitnesscentra weer open, zoals hier in Alkmaar. Foto's: ANP.

Van onze redactie 1 juli 2020

'We zijn er helemaal klaar voor, een tijdje al. We staan te trappelen'. Voorzitter Han de Hair van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) is er duidelijk over in de podcast (hieronder te beluisteren). ,,De vitaliteitsmotor van Nederland, want dat zijn we, gaat weer draaien."

Volgens De Hair ligt wat betreft de coronamaatregelen de focus nu op het faciliteren en bewaken van het op anderhalve meter afstand blijven (lees: sporten) van elkaar en het zoveel mogelijk ventileren van de ruimtes. ,,Dat is het allerbelangrijkste op ons bordje, momenteel. Verder valt te denken aan kuchschermen en al dat soort dingen, en die plaatsen op strategische plekken zoals ook wij hebben gedaan, maar het zit niet in het protocol. Dat bepalen sportcentra voor zich."

Ook hoe de sportcentra weer opstarten, incluis de lessen die zij geleerd hebben van de afgelopen coronaperiode, beluister je in de podcast hieronder.

Sportcentra weer open: 'Alles verloopt vlekkeloos, iedereen houdt zich goed aan de regels'

1 juli 2020. Open! Positiviteit en blijdschap zien we terug in een belronde van het AD langs diverse sportcentra. Dylan Peemen van Kim's Gym is blij dat er binnen weer gesport mag worden. ,,We zijn lekker aan de gang. Het buiten fitnessen was (bijna) niet te doen omdat we alle apparaten buiten moesten zetten. Nu mag iedereen weer lekker binnen sporten. Tot nu toe loopt alles vlekkeloos. Iedereen houdt zich goed aan de regels.”

Het unieke aan Anytime Fitness is dat ze 24 uur per dag open zijn. Toch gingen ze niet open om 1 juli middernacht. ,,We hebben besloten om pas vanaf 9 uur open te gaan. We hebben alles nog getest en er was pas in de ochtend personeel", zegt Gijsen. Bij Anytime was het al redelijk druk. ,,De inloop is goed. We hebben alles in huis wat we nodig hebben om aan de maatregelen te voldoen: looproutes uitgezet, ook in de spinningszaal en bij de groepslessen, er staat desinfectiemiddel bij de ingang en alle apparaten staan uit elkaar. En door heel de club staan pijlen.”

Directeur BigGym: 'Het is verantwoord druk in onze gyms'

Directeur Jasper Otting van BigGym is uiteraard ook heel blij dat zijn 19 locaties in Nederland weer open mogen. ,,De reactie van de mensen is heel positief. Ze hebben zin om weer te sporten. Ik zie veel lachende gezichten en dat doet mij goed.” Ook bij Big Gym loopt het voorspoedig. ,,Iedereen houdt zich aan de regels. Bezoekers nemen eigen handdoekjes mee en ze houden afstand. De looproutes werken ook prima. Het is verantwoord druk in onze gyms", zegt Otting.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details