Nieuws Vitaliteit

Jordex uit Rhoon is Vitaalste Bedrijf van Nederland: ziekteverzuim daalde met nieuwe aanpak

Jordex Shipping & Forwarding B.V. uit Rhoon is tijdens de Week van de Ondernemer verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Directeur Ruud Maaskant ontving de prijs vandaag uit handen van Pieter van den Hoogenband. Volgens de vakjury, die onder anderen bestaat uit professor Erik Scherder en Pieter van den Hoogenband, investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

De Ondernemer | Foto: Hennie Keeris 23 november 2017

Vitaalstebedrijf

Volgens Ruud Maaskant zijn vitaliteit, gezondheid en respect kernwaarden binnen Jordex. “Het is een simpele rekensom”, stelt de directeur. “Als jij als werkgever verwacht dat je mensen optimaal voor jou presteren, dan moet je er ook voor zorgen dat zij dat in een optimale werkomgeving kunnen doen. Er is voor ons niets onbespreekbaar als het helpt om onze mensen beter in hun vel te laten zitten.”

Lees ook: Erik Scherder: voorbestemd om ondernemer te worden, maar nu wetenschapper

Tot in detail is er bij Jordex aan alle facetten gedacht: van huisvesting en kantoorindeling tot het realiseren van een ‘huiselijke’ vertrouwde werkomgeving. Er is een moderne keuken annex restaurant met verse groenten en salades.

Ziekteverzuim

Daarnaast opende Maaskant enkele maanden geleden een complete fit20 studio, met professionele begeleiding. Bijna alle medewerkers gaan hier wekelijks twintig minuten aan de bak. Onder werktijd! Het resultaat is concreet te meten: het ziekteverzuim binnen Jordex daalde vorig jaar.

https://youtu.be/vN-h7piXVpY

Succesvolle ondernemers

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol.

Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Zalsman

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ. De prijs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Pieter van den Hoogenband ging in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. Jordex liet onder andere Peijnenburg uit Geldrop en Xcellent uit Utrecht achter zich.

Jordex neemt als de landelijke winnaar het stokje over van Zalsman, de onderneming die zich tot vandaag Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mocht noemen.