Nieuws Personeel

Zo zet je succesvol video’s in tijdens het recruitmentproces

De arbeidsmarkt is krap en wordt steeds krapper. Het is een hele kunst om goed personeel te vinden én te houden. Creativiteit is daarom niet langer een pre, maar simpelweg een must. Het gebruik van mobiel solliciteren groeit, chatbots nemen toe in populariteit en video’s nemen steeds een belangrijkere rol in. Vacaturesite Monsterboard onderzocht hoe belangrijk video’s zijn en hoe je ze het beste kunt inzetten bij het vinden van de juiste medewerkers.

De Ondernemer 8 maart 2018

Samule sun 471823 unsplash

Bepaal je doel

Zestig procent van de mensen kijkt liever een video dan dat ze een tekst lezen. Het loont dus om een filmpje online te zetten. Wel is het belangrijk om te bedenken wat je wil bereiken met de video. Wil je een goed beeld geven van je bedrijf, laten zien welke cultuur en sfeer er heerst? Maak dan een bedrijfsvideo die best wat langer mag duren. Wil je een specifieke branche bereiken? Maak dan een video op de werkvloer of interview een medewerker. Gaat het je erom vooral zo veel mogelijk mensen te laten solliciteren. Zorg voor een directe call to action en werk bijvoorbeeld met buttons, waardoor kandidaten direct kunnen solliciteren.

Maak je video’s mobile friendly

De kans is vele malen groter, 96 procent om precies te zijn, dat iemand doorklikt na het zien van een video. Het is goed om je te realiseren dat tegenwoordig de helft van alle recruitmentvideo’s mobiel bekeken worden. Maak dus mobile friendly video’s. De helft van de mensen haakt binnen drie seconden af, als dit niet het geval is. Zorg dat je video snel laadt, er ondertiteling is en dat de afmeting goed is.

Lees ook: Sollicitant blaakt van vertrouwen en dat gaat jou geld kosten

Maak het persoonlijk

Gepersonaliseerde content wordt bijna 50 procent beter ontvangen. Wil je daar handig gebruik van maken? Vraag je werknemers of ze het leuk vinden om vlogjes op te nemen op de werkvloer. Authentiek en laagdrempelig.

Maak het interactief

Interactieve video’s zijn niet alleen leuk voor jouw potentiële nieuwe werknemer, maar ook handig voor jou. Door keuzemogelijkheden te bewerkstelligen, zie je waar je kandidaten op klikken en wat ze aanspreekt. Een goede mogelijkheid om data te verzamelen.

Zorg voor goede distributie

Wat heb je aan die met zorg gemaakte film als niemand ‘m ziet? Zorg er dus voor dat deze terecht komt op de plekken waar jouw doelgroep zich bevindt: jouw website, externe websites, social media.