Nieuws Personeel

Zoektocht naar personeel in het buitenland

Jan Noltes van Twente Branding zegt dat het veel inspanningen vergt en dus ook geld om Twente in beeld te krijgen bij kandidaten. "Daarbij richten we ons niet alleen op Nederland maar ook op het buitenland."

Bert Hellegers 14 mei 2016

Hightech stockpixabay

>>>Lees ook: Twentse bedrijven op zoek naar hoogopgeleiden

De website Twente.com was al Engelstalig en sinds ruim een week ook Duitstalig. Met Duitse partners in Munsterland worden momenteel afspraken gemaakt vacatures vanaf hbo-niveau aan weerszijden van de grens onder de aandacht te brengen. "We zitten niet in elkaars vaarwater", aldus Noltes. "In de Duitse grensstreek zoeken ze vooral vakkrachten op mbo-niveau, Twente vraagt hoogopgeleide specialisten. We verruimen hierdoor ons wervingsgebied enorm. Deze eerste stap op Duitse bodem is bedoeld om uiteindelijk talenten in heel Duitsland te interesseren hier te gaan werken."

PotentieelTwente Branding wil ook actiever gaan werven in andere delen van Europa. Noltes ziet veel potentieel in Spanje. "Daar heb je een hoge werkloosheid en veel jonge, hoogopgeleide specialisten. We proberen ze via onze website te bereiken, maar eigenlijk zou je naar zo'n land toe moeten om ze op de mogelijkheden in Twente te attenderen. Daarvoor ontbreekt ons de middelen. "

Specialisten vakgebiedDe 1100 vacatures die er momenteel zijn, betreffen voor de helft specialisten op ICT- en technisch gebied. Maar ook voor de functiegroepen medische zorg, financieel en commercie zijn tientallen banen beschikbaar.