Podcast Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Droomstart podcast pitch convex google softwaretool

Laatstejaarsstudent wiskunde Dewwret Sitaldin pitcht zijn artificial intelligence softwaretool CONVeX in Droomstart aflevering 2.

Van onze redactie 22 maart 2022

Lees ook: Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Iedere ondernemer zal het herkennen: je zit in een salesmeeting, het gesprek gaat goed, maar na afloop weet je niet meer helemaal zeker wat er in dat uur gezegd is. Had er maar een notulist bij gezeten. Of beter nog: een app die dit werk automatisch voor jou doet en de meeting ook nog voor je analyseert.

Dat klinkt vooralsnog als toekomstmuziek, maar niet als het ligt aan TU Delft-student Dewwret Sitaldin. De laatstejaarsstudent wiskunde pitcht in de tweede aflevering van Droomstart zijn artificial intelligence softwaretool CONVeX, waarmee hij samen met zijn compagnon een zorgeloos gevoel wil meegeven aan iedereen die een salesgesprek voert. ,,Ik kan me niet voorstellen dat iemand hier zegt: ik ben beter dan Google. Maar wat ik wel weet is dat zij het niet doen. En wij wel.” Weet hij de vakkundige ondernemersjury met zijn vlammende pitch te overtuigen?

Lees ook: Dit is het geheim van een superstrakke pitch

Sitaldin is een van de drie pitchers die in de tweede aflevering van Droomstart een gouden businessidee beoordeeld krijgt door de ondernemersjury. Die bestaat uit Niels Meijssen (oprichter Moonback), startup-strateeg Ilyaz Nasrullah, Gijs Dalen Meurs (oprichter Eyevestor) en Gerard van den Broek, directeur van De Ondernemer.

Drie totaal verschillende pitches

De andere pitcher denkt de sportwereld op te schudden met een ingenieuze app voor sportspelregels, terwijl de laatste pitcher vrouwen in de overgang op bijzondere wijze de helpende hand wil bieden. Drie totaal verschillende ideeën dus. Slechts één van de drie krijgt die felbegeerde Droomstart en bouwt samen met een mentor aan zijn bedrijf.

Tussendoor staat de podcastmicrofoon open en zit jij, de luisteraar, op de eerste rij. Welke ondernemer maakt van een idee werkelijkheid? En welke valkuilen weten zij te omzeilen? Jij hoort de lessen op hun weg naar het ondernemerschap.

Over Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers op hun weg naar succes

De drie pitches hoor je in Droomstart, dé nieuwe podcastserie waarin iedereen met een ambitie en een gouden businessidee wordt geholpen én gevolgd op weg naar het ondernemerschap. Gaat het deze ondernemers in de dop lukken een succesvol bedrijf op te bouwen? Kijk op Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis. De eerste aflevering vind je op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcast.

KIES HIER JE FAVORIETE PODCASTAPP OM DROOMSTART TE BELUISTEREN:


Luister via Spotify
Luister via Apple Podcasts
Luister via Google Podcasts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details