Aangeboden door PZEM

Branded Content Regio

CEO Frank Verhagen: ‘We brengen vraag en aanbod in balans’

De Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij (PZEM) bestaat 100 jaar. In 1919 werd PZEM opgericht om alle Zeeuwen van stroom te voorzien. Anno 2019 richt PZEM zich als producent en leverancier van energie op de zakelijke markt in heel Nederland.

Sandra van den Nieuwenhof | Foto: Scherp! Fotografie 7 mei 2019

Pzem verhagen unger

Voor meer info ga naar www.pzem.nl/100-jaar

Frank Verhagen, CEO bij PZEM: ,,Wij zijn trots op ons bedrijf omdat we al 100 jaar bestaan en toegevoegde waarde bieden op de energiemarkt. Wij produceren, leveren en verhandelen energie, 24 uur per dag, zeven dagen per week. We richten ons op de zakelijke markt in heel Nederland. Dat is ongeveer 65 procent van het totale energieverbruik in Nederland. Onze klanten zijn heel divers: zware industrieën maar ook supermarktketens, vakantieparken, timmerfabrieken en glastuinbouwbedrijven.”

Het terugdringen van de CO2-uitstoot is voor PZEM vanzelfsprekend. In de overgang naar een volledig duurzame energievoorziening neemt het bedrijf zijn verantwoordelijkheid. Op dit moment wekt PZEM elektriciteit op met een relatief zeer lage CO2 uitstoot uit nucleair, kippenmest, gas, wind en in mindere mate zon. Daarmee beperkt het bedrijf de uitstoot van CO2 bij de productie van energie zoveel mogelijk. In de toekomst zullen duurzame bronnen nog belangrijker worden en zal de CO2-uitstoot nog verder afnemen.

Lees ook: Jarig PZEM blaakt weer van het zelfvertrouwen

PZEM heeft voor de productie van energie drie centrales voor de helft of meer in eigendom. Naast de eigen productie verkoopt het bedrijf ook de energie uit een aantal wind- en zonneparken voor de eigenaren van deze parken. Bovendien is PZEM actief op de handelsmarkt voor zowel elektriciteit, gas als CO2-rechten. PZEM heeft een eigen handelsvloer met handelaren, analisten en risicomanagers. Hernieuwbare energiebronnen worden steeds belangrijker in de overgang naar een CO2-arme energievoorziening. Omdat de wind niet altijd waait en de zon niet altijd schijnt zal dit leiden tot toenemende verschillen tussen vraag en aanbod van energie.

Rol PZEM

Verhagen en Unger zien voor PZEM een duidelijke rol weggelegd. “De behoefte aan flexibiliteit om de energiemarkt in balans te houden zal toenemen waardoor de prijsfluctuaties extremer worden. Voor zowel vraag als aanbod is dit een risico wat beheerst moet worden. Onze positie op de flexibele energiemarkt is goed door ons totale pakket aan activiteiten: productie, levering en handel in energie. Alle specialistische kennis is daarvoor bij ons in huis. We kennen de markt en onze partners en we weten wat onze klanten nodig hebben. Wij zetten ons er helemaal voor in om PZEM, door het effectief beheer van energieproducten voor onze klanten, naar een nieuwe fase te loodsen met winst en groei. Wij willen deze gerichte groei realiseren met een gebalanceerde portfolio. Met dit portfolio en continue toegang tot de energiemarkt is PZEM in staat de risico’s te beheersen en bijbehorende kosten te minimaliseren. Daarnaast gebruiken we onze kennis en ervaring om onze klanten te begeleiden in de energietransitie en biedt PZEM haar klanten een optimale oplossing tegen een concurrerende prijs.”

Voor meer info ga naar www.pzem.nl/100-jaar