Nieuws Regio

Deventer lunchroom Tea Rose krijgt nieuwe eigenaren en uitstraling

Wie The Wallstreet Tea Rose in Deventer binnenstapt, waant zich gemakkelijk in een traditioneel-Britse lunchroom. De nieuwe eigenaar wil dat concept uitbreiden naar een evenzo Schots/Brits restaurant. Dat schrijft de Stentor.

MARKO FAAS | RONALD HISSINK 4 juni 2018

THETEAROSE Ries Coolen

Lunchroom The Wallstreet Tea Rose wordt per 1 juli overgenomen door Deventenaar Ries Coolen en zijn compagnon Reinder Hartmans. Het personeel van het restaurant aan de Walstraat blijft en het menu wordt voorlopig niet aangepast. De openingstijden worden wel verruimd. Zo gaat de lunchroom ook op zondag open.

Het is de eerste eigen zaak van Coolen, die eerder in de horeca werkte en ruim dertien jaar bij Heineken in dienst was. ,,Al onze aandacht gaat straks naar de Tea Rose'', zegt hij. En hij wil uitbreiden. ,,We willen het concept doorontwikkelen naar een restaurant dat ook in de avond open is.''

Lees ook: Dit Nederlandse bedrijf verovert in rap tempo de wereld met gordijnrails

Coolen kent Deventer goed. De Brabander kwam hier 22 jaar geleden voor een studie aan de Tropische Landbouwschool en is gebleven. Zijn compagnon Hartmans studeerde daar ook, maar vertrok naar het buitenland. Hij werkt voor een producent van sigarentabak en deed ook veel ervaring op met koffie en thee, zegt Coolen. ,,Hij zal op termijn voor de Tea Rose terugkeren naar Nederland.''

De twee ondernemers willen het Schots-Engelse van de Tea Rose verbreden met koloniale invloeden. ,,Brits koloniaal, welteverstaan.'' De zaak zal ook na de overname uitstekend bij het Dickensfestijn passen, zegt Coolen.

Lees ook: Deze ondernemers gaan pannenkoekenhuis Etten-Leur nieuw leven inblazen

De Wallstreet Tea Rose viert volgend jaar het 25-jarige bestaan en was de afgelopen acht jaar in handen van Leo en Alexandra Brinkman. Die zijn toe aan iets nieuws en zochten al langer iemand om hun populaire lunchroom over te nemen. Wat ze gaan doen nu de zaak is overgedaan weten ze nog niet. Eerst gaan ze op vakantie.