Nieuws Regio

Dit bedrijf levert bezoekers van 170 festivals beschutting

Ze worden gevraagd door festivals uit binnen- en buitenland, van Oostenrijk tot aan Engeland. Het Veghelse bedrijf Epic Shelters, bezig aan zijn vijfde jaar, helpt evenementen aan verschillende soorten shelters. Dat meldt het BD.

Tom Vos | Foto: Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels 3 juli 2018

Epic Shelter Veghel

Elke week zijn er wel ergens festivals. En elke keer is de kans groot dat het Veghelse bedrijf Epic Shelters erbij betrokken is. Zo bouwt het bedrijf shelters voor onder andere Wish Outdoor in Beek en Donk dat komend weekend op de agenda staat. Maar ook op Paaspop en 7th Sunday staan shelters van Epic.

Het aantal festivals groeit, en Epic Shelters wordt daardoor steeds groter. ,,We zijn vier jaar geleden begonnen met zeven shelters, dat zijn er inmiddels 130", vertelt marketing- en communicatiemedewerker Max van Luytelaar. Gerard van der Velden is de eigenaar én medeoprichter van het bedrijf. Inmiddels is het bedrijf aan Den Dubbelen in Veghel gegroeid tot een grote onderneming met twee loodsen vol shelters. Epic Shelters levert de overkappingen tot aan Engeland toe. ,,We laten onze website binnenkort in het Engels vertalen."

Lees ook: Familiebedrijf Neptunus: 65 miljoen omzet met tenten en demontabele gebouwen

Een shelter biedt bezoekers van festivals bescherming tegen zon en regen, terwijl de wind er toch onderdoor kan om de lucht te verversen. ,,In tenten wordt het al gauw te warm, maar met shelters heb je dat probleem niet", schetst Van Luytelaar. De namen van de verschillende overkappingen die Epic Shelters aanbiedt, worden stuk voor stuk vernoemd naar stranden op Ibiza. De 'Llonga' is daar een voorbeeld van. Het is een meterslange overkapping, 15 meter op 43 meter, waar de 'rigging' voor licht en geluid al in is verwerkt. ,,We hebben hem een paar weken geleden voor het eerst opgebouwd op Soenda Festival in Utrecht. Echt een eye-catcher."

Onderhoud

De koude maanden, wanneer er maar weinig festivals zijn, gebruikt Epic Shelters voornamelijk voor het onderhoud aan haar producten. ,,We maken niet alleen de dakzeilen schoon. Ook alle houten palen die we gebruiken om de shelters op te bouwen krijgen een behandeling. Onze producten moeten er te allen tijde netjes bij staan. Organisaties die voor Epic Shelters kiezen krijgen service en kwaliteit."

Lees ook: Hoe de Zwarte Cross een miljoenenomzet behaalt met humor

Parookaville

Wat maakt de shelters van Epic bijzonder? ,,Wij gebruiken altijd pvc-zeil, dat is degelijk en sterk. Ik denk dat we op jaarbasis leveren aan zo’n 170 verschillende festivals. Soms zijn bijna alle shelters die we aanbieden weg en verhuurd. Dat is bijvoorbeeld het geval tijdens het weekend van Tomorrowland in België, dat ook samenvalt met het grote festival in Duitsland Parookaville waar wij veel aan leveren." De shelters van Epic hebben soms de gekste kleuren. ,,Vaak verschillende kleuren omdat dat een gezellige uitstraling geeft op festivals."

Het bedrijf houdt er rekening mee dat het op de huidige locatie uit haar jasje groeit. ,,Maar we willen in ieder geval wel graag in Brabant blijven zitten. We zijn niet alleen een bedrijf, maar inmiddels ook een soort vriendengroep."