Advertorial van Gebruiktebus.com

Advertorial Regio

Gebruiktebus.com luistert naar de markt

Gebruiktebus.com-eigenaar Jan-Willem van Dalen heeft een ruime ervaring in de bedrijfswagenbranche. Hij zag dat het binnen deze markt beter kon en startte voor zichzelf.

Vincent Krijtenburg | Foto: Rob Voss 26 juni 2018

Gebruiktebuscom Jan Willem van Dalen

Van Dalen had niet durven hopen op de prijs die werd uitgereikt door Betuwe Onderneemt Beter, in samenwerking met de Rabobank. ,,Het was een enorme verrassing dat we als jong bedrijf als winnaar naar voren kwamen. Dit terwijl er nog 40 andere genomineerde ondernemers waren. De prijs levert naast een bedrijfsfilm naamsbekendheid en positieve reacties op."

Flinke groei

,,Ik verkocht mijn oldtimer en kocht van de opbrengst en mijn spaargeld de twee eerste bussen." Inmiddels heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt. Op een terrein van 3000 m2 aan de Gochsestraat in Huissen staan nu 30 bedrijfswagens, allemaal bussen. Van Dalen wijst naar een glimmende Volkswagen Caddy. ,,Deze wagen heeft maar 25.000 kilometer gelopen. De meeste bussen hebben minder dan 100.000 kilometer op de teller en zijn maar een paar jaar oud."

Het bedrijf levert tegenwoordig ook nieuwe bussen. In de werkplaats sleutelen inmiddels twee ervaren monteurs aan de bussen. Naast het onderhoud verzorgen zij ook inrichting en betimmering. Vanwege de groei is Gebruiktebus.com op zoek naar extra monteurs. ,,Ik kan een ervaren monteur goed gebruiken. Daarnaast zouden we ook graag een jonge, minder ervaren monteur de kans willen bieden om te groeien binnen het bedrijf. We zijn een gecertificeerd leerbedrijf."

Carcleaning

Gebruiktebus.com heeft een eigen carcleaning voor zowel particuliere als zakelijke klanten. ,,Wat we doen is meer dan alleen even poetsen van bedrijfswagens en personenwagens. Ze worden echt professioneel gereinigd en desgewenst showroomklaar gemaakt."

Sinds kort zijn er ook regelmatig campers op het terrein en in de werkplaats te zien. Van Dalen is daarmee gestart vanuit de vraag van zakelijke klanten die een camper bezitten. ,,Campers zijn op de basis van een bedrijfswagen gebouwd. De bruggen, het gereedschap en onze kennis lenen zich er heel goed voor om campers te onderhouden."

Geen megabedrijf

Jan-Willem van Dalen wil de huidige groei van Gebruiktebus.com doorzetten. ,,Ik heb niet de ambitie om een megabedrijf te worden. Ik zie vaak dat de snelle groei van bedrijven ten koste gaat van kwaliteit. Bij ons moet de kwaliteit gewaarborgd zijn, evenals de sfeer binnen het bedrijf."