Advertorial van nlgroeit

Advertorial Regio

Hoe een wereldreis Stan Verhoeven (Etrias) nieuwe inzichten gaf

Het runnen van een snelgroeiende online keten en een wereldreis lieten Stan Verhoeven, oprichter van Etrias, op een andere manier naar ondernemen kijken. In het groeiprogramma van nlgroeit staat hij nu klaar om andere ondernemers te ondersteunen. Wat is de ervaring van Verhoeven en wat kunnen andere ondernemers van hem leren?

Vincent Krijtenburg 5 december 2018

Stan Verhoeven

Studentenkamer

Verhoeven is samen met Laurens Ultee en Wouter Schreurs eigenaar van Etrias, een jong en snelgroeiend bedrijf dat in 2011 werd opgericht door het drietal. “Het begon met één webshop vanuit een studentenkamer en het is doorgegroeid tot een keten van tientallen online speciaalzaken”, zegt Verhoeven. Inmiddels bestaat het team uit meer dan 50 medewerkers en is het e-commercebedrijf actief in Nederland, België, Duitsland Frankrijk en Engeland. Dit jaar verwacht Etrias een omzet van tegen de 15 miljoen euro.

Keurslager

Anders dan andere bekende websites, geloven ze bij Etrias in specialisatie. “In samenwerking met verschillende topmerken hebben we voor meerdere productgroepen aparte webwinkels neergezet met een zo breed mogelijk aanbod”, zegt hij. Ook producten met een lagere doorloopsnelheid (afwijkende maten en kleuren en unieke collecties) zijn dankzij een slimme voorraadkoppeling met de leveranciers beschikbaar via zijn online winkels. Producten met een hoge omloopsnelheid hebben ze zelf op voorraad. “Die specialisatie maakt Etrias de Keurslager ten opzichte van Coolblue die vergelijkbaar is met Albert Heijn.”

Lees ook: Kees de Jong: Groeiondernemers werken aan zichzelf

Wereldreis

Stan Verhoeven geniet erg van de groei van het bedrijf. “Vooral in het begin was het erg leuk. Alles verandert continu en je groeit mee.” Toch komt er een punt waarop de groei zó hard gaat dat hij geen voldoening meer uit zijn functie haalt. Hij maakt een radicale keuze. “Ik heb begin 2017 iemand aangenomen die mijn taken over kon nemen maar beter dan ik kon managen. Ik verkocht veel van mijn bezittingen, mijn vriendin zegde haar baan op en we zijn op wereldreis gegaan.” Negen maanden reist het tweetal de wereld over. Van New-Zeeland tot Zuidoost-Azië en Canada.

Perfecte baan

Bij terugkomst blijkt zijn opvolger het prima te doen. Vanaf dat moment houdt Verhoeven zich bezig met nieuwe taken. Hij werkt minder aan de dagelijkse uitdagingen en richt zich met name op de koers en de toekomst van het bedrijf. “Als goede ondernemer werk je niet in je bedrijf maar aan je bedrijf. Dat werd nu veel makkelijker om te doen”, merkt Verhoeven die nu naar eigen zeggen de perfecte baan heeft.

nlgroeit

Omdat Verhoeven de waarde inziet van het delen van ervaring en kennis, is hij mentor geworden bij nlgroeit. Als mentor voor nlgroeit helpt hij andere ondernemers om meer uit zichzelf en hun bedrijf te halen. Recent had Verhoeven zijn eerste mentorgesprek: “Wat ik in veel e-commercieorganisaties zie, is dat ze vanuit onderbuikgevoel worden geleid. Dat hoeft helemaal niet omdat je veel meer vanuit data kunt handelen. Andere tip is dat je mensen moet hebben om je ideeën en vraagstukken 'tegenaan te houden'.” Verhoeven is zich er van bewust dat hij zelf ook nog veel te leren heeft. Daarom laat hij zich begeleiden door nlgroeit-mentor Rene Tulner van Wijnvoordeel.nl. “Zijn bedrijf is al een aantal fases verder dan ons bedrijf. Ik hoop van hem te leren hoe je als ondernemer in Scandinavische landen succesvol kan zijn, hoe om te gaan met de grenzen van groei en wat de kansen en risico's zijn van externe financiering.”

nlgroeit is een publiek-private samenwerking. Bij nlgroeit werken overheid en ondernemers samen om groeiende bedrijven te laten doorgroeien. En zo de Nederlandse economie te versterken. nlgroeit helpt ondernemers met bedrijven tussen de 1 en 100 miljoen omzet groeien door events, peer-learning, webinars, expertsessies en het matchen met mentoren die al een paar stappen verder zijn. Download de whitepaper 'Welke ondernemer is niet groot geworden met een mentor?' en lees hoe een mentor van nlgroeit jou kan helpen bij de groei van je bedrijf.