Nieuws Regio

Passie voor fietsen geheim recept voor 80 jaar succes

In 1938 opende Dick Mantel zijn fietsenwinkel aan de Burgemeester Weertsstraat in Arnhem. 80 jaar later staat kleinzoon Dick Mantel nog steeds aan het (fiets-)stuur. Dat schrijft De Gelderlander, editie Arnhem.

De Gelderlander 24 mei 2018

Fietsenwinkel Mantel Dick 80 jaar familiebedrijf

'Hier begon het allemaal", zegt Dick Mantel voor de winkel bij de Burgemeester Weertsstraat in Arnhem. Hij laat trots de foto zien waar zijn grootvader, ook Dick Mantel, voor de winkel staat. Van de fietsenwinkel op de Burgemeester Weertsstraat was na de Tweede Wereldoorlog niets meer over. Op de Van Lawick van Pabststraat opende opa Mantel kort na de oorlog een nieuwe vestiging. Deze is tegenwoordig nog steeds onderdeel van Mantel.

Van vader op zoon

Jules Mantel, de zoon van oprichter Dick, nam de winkel in 1973 over. Onder zijn leiding groeide Mantel flink door, tot maar liefst drie vestigingen in Elst, Arnhem-Zuid en Arnhem-Noord. In 2006 nam de zoon van Jules, Dick Mantel, samen met zijn zakenpartner Olaf Heller, het bedrijf over. ,,Sindsdien zitten we in een stroomversnelling", legt Mantel uit.

Lees ook: Waarom Coolblue toch echt pakketten met de fiets gaat bezorgen

Ambities

Met een nieuwe generatie komen ook nieuwe ambities. Nadat Mantel en Heller de zaak overnamen zijn er twee superstores bijgekomen (in Arnhem en Den Bosch). Met samen 8.500 vierkante meter aan oppervlakte. Of, zoals Mantel zelf zegt: ,,8.500 vierkante meter aan fietsplezier." Naast die superstores, zagen ze ook online kansen. Daarom werd in 2012 de webshop mantel.com gelanceerd. ,,Inmiddels leveren we in dertien landen", zegt Mantel. ,,Het klinkt nu heel logisch om een webshop te hebben. Maar toen was het in de fietsenbranche nog geen vanzelfsprekendheid."

Passie

Het geheim van het succes? Volgens Mantel zijn dat de medewerkers van zijn winkels die allemaal fietsen als passie hebben. ,,Medewerkers met passie voor onze producten kunnen dat enthousiasme overbrengen op onze klanten. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Niets is leuker dan samen fietsverhalen uitwisselen, fietsroutes delen of mooie, nieuwe fietsen, fietskleding of onderdelen bewonderen."

Lees ook: Fietsenwinkel.nl: webshop verovert de markt

Assortiment

Of het nou om elektrische fietsen of kinderfietsen gaat, om mountainbikes of racefietsen: je vindt het bij Mantel. In de superstores staan alle A-merken testklaar op je te wachten. Bij Mantel is het iedere dag testdag. Bovendien neem je je nieuwe fiets dezelfde dag (vaak binnen een uur) al mee naar huis. Zo heb je snel plezier van je nieuwe fiets. Bestel je liever online? Dan bepaal je zelf op welk tijdstip je fiets wordt geleverd. Uiteraard wordt deze aan huis rijklaar bezorgd, dus zelf sleutelen is niet nodig.

Niets is leuker dan samen fietsverhalen uitwisselen, fietsroutes delen of mooie, nieuwe fietsen, fietskleding of onderdelen bewonderen

Dick Mantel, eigenaar Fietsenwinkel Mantel