Nieuws Regio

Personeelsadministratie kan eenvoudiger door juiste koppeling van systemen

Natuurlijk steekt u graag tijd en energie in uw personeel. Maar als het gaat om de administratieve rompslomp, bent u waarschijnlijk minder enthousiast. Verlofaanvragen en declaraties, hetinvoeren van cijfertjes… Als ondernemer bent u toch veel liever bezig met uw bedrijfsvoering?

Rachel van Westen | Foto: Felice Buenadonna | De Ondernemer i.s.m. de Schipper Groep 7 november 2017

Joris Maljaars Consultant HRM Online

Joris Maljaars, Consultant HRMOnline bij Sigma Personeelsdiensten, vertelt u graag meer over online oplossingen waarmee alle personeelsdossiers gedigitaliseerd kunnen worden. ,, De ouderwetse mappen kunnen uit de kast en de verschillende bestandjes worden per medewerker bij elkaar gezet in de cloud. Met dit systeem wordt de administratie niet alleen overzichtelijker, maar ook een stuk eenvoudiger en minder foutgevoelig.”

Lees ook: Storytelling: Vertaal je cijfers naar een goed bedrijfsverhaal

Salaris overmaken in één klik

Zaken als verlof, declaraties en ziekteverzuim worden met enkele muisklikken geregeld. Aan het eind van de maand, zodra de loonstroken klaar staan, wordt er een SEPA-betaalbestand aangemaakt, compleet met de juiste bedragen en IBAN-nummers, waardoor het handmatig intikken van de cijfertjes voorgoed tot de verleden tijd behoort. Met een simpele klik op de knop wordt het salaris overgemaakt én ingeboekt. ,,Daarnaast is het systeem zo ingericht dat er datums aan gekoppeld kunnen worden”, vervolgt Maljaars. ,,Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u te maken heeft met een geldigheidsduur van een certificaat.

Door een e-mailbericht wordt u tijdig geïnformeerd dat het certificaat verlengd moet worden. U kunt ook een melding ontvangen over contracten die verlopen, verjaardagen van uw werknemers of jubilarissen. Daarnaast kunt u het systeem koppelen met tijdsregistratiesystemen, arbodiensten, boekhoudpakketten en pensioenfondsen. U kunt het zo gek niet noemen of het is te koppelen. Dit zorgt niet alleen voor een enorme tijdwinst omdat u bepaalde gegevens maar één keer in hoeft te voeren, maar er is ook minder kans op fouten, doordat u niet meer alles over hoeft te tikken.”

Altijd en overal beschikbaar

Alle informatie is altijd en overal realtime beschikbaar. Ook uw medewerkers kunnen elk moment van de dag en overal hun loonstrook of arbeidsovereenkomst raadplegen, digitaal declaraties indienen of hun verlofsaldo inzien en verlof aanvragen.