Aangeboden door 't Hofplein

Branded Content Regio

Restaurant-eigenaar opgelucht na heropening: 'Ik voel mijn energie weer terugstromen'

Ze waagde op haar 49e de sprong en de start was 'een pittig, maar vooral leuk avontuur'. Het was direct gezellig druk in 't Hofplein nadat Tjits de Ligt het restaurant op 1 januari had overgenomen. Tien weken later werd de grond onder haar voeten weggeslagen: corona

Van onze redactie 3 juni 2020

Hofplein restaurant eigenaar tjits de ligt

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met 't Hofplein. Voor meer informatie: thofplein.nl

Begin dit jaar maakte Tjits de Ligt haar grote droom waar: ze opende haar eigen restaurant, 't Hofplein in Rozenburg. Toen de zaak moest sluiten vanwege de coronacrisis, dreigde haar droom uiteen te spatten. Toch gaat de kersverse horecaondernemer vol goede moed verder na 1 juni, mét vernieuwd terras. ,,Dat virus gaat er toch zeker niet voor zor-gen dat ik mijn droom moet opgeven?" Van medisch secretaresse tot horeca- ondernemer: op 1 januari 2020 waagde De Ligt de sprong, op 49-jarige leeftijd. Ze nam Het Hof van Rozenburg over van goede vrienden en ging verder onder de naam 't Hofplein.

Schop onder de kont

Een pittig, maar vooral leuk avontuur - de zaak was meteen gezellig druk en De Ligt voelde zich als een vis in het water. ,,Dat kwam ook door mijn hechte team. Alle medewerkers werkten al in de zaak en weten van aanpakken. Ik hou echt van de horeca. Voor mij is er niets fijner dan mensen een goed gevoel te geven." Toen werd het 15 maart. ,,Alsof de grond onder je voeten wordt weggeslagen. De steun van familie, vrienden en vaste gasten doet dan goed, zonder hen had ik het niet gered. Al snel was het: schop onder de kont en doorgaan. Nieuwe gerechten uitproberen, een wijnkaart samenstellen en het restaurant opnieuw indelen. Dan voel je je energie langzaam weer stromen. Toen we hier weer bezig waren, kwam er geregeld iemand voorbij om me een hart onder de riem te steken. 'Nou meid, nog éven', was het dan. Ik sta hier in het dorp in een goed blaadje." Het restaurant heeft plek voor 30 gasten, doordat er nu ook tafels staan in de feestruimte boven. Uiteraard alleen op reservering. ,,Met gasten binnen, maar ook buiten houden we een kort checkgesprek om vast te stellen of ze klachtenvrij zijn. Op het terras is die controle niet verplicht, maar als we dat wel doen mogen we binnen anderhalve meter uitserveren. Dat is natuurlijk prettiger voor iedereen."

Langere terrastafels

Het grote terras voor de deur is tot 10 meter uitgebreid. ,,Anderhalve meter afstand wordt goed mogelijk, zeker met onze nieuwe, langere terrastafels. Mijn familie bood aan die te ontwerpen en samen met vrienden te maken, net als nieuwe bloembakken. Ook krijgen we nieuwe verlichting. Het wordt er in de zomer goed toeven met bijvoorbeeld een glas rosé, een maaltijdsalade of malse biefstuk. Ik sta te popelen om weer gasten te mogen ontvangen."

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met 't Hofplein. Voor meer informatie: thofplein.nl