Nieuws Regio

Hap bij SUE Bakery zonder schuldgevoel in lekkers uit de bakkerij

Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan. En toch zijn de producten van SUE Bakery zoetigheden waar je maar lastig af kunt blijven. Geeft niks: dit lekkers is voor de verandering níet ongezond. Dat schrijft het AD.

Jorien de Wit | Foto: Sanne Donders 8 juni 2018

Sue bakery

Jaren geleden begon de Rotterdamse Kim Sue Palm (31) met het maken van gezonde bites, zoals snickers, bounty en frambozen cheesecake. Ze heeft in korte tijd al behoorlijk wat opgebouwd, met SUE Bakery als laatste toevoeging. Aan de bakkerij, die begin mei de deuren opende, zit een winkeltje vast.

Open indeling

Bijzonder aan de nieuwe bakkerij is de open indeling. Wie de zaak binnenstapt, kan door de glazen wand zo de bakkerij inkijken. Klanten kunnen zien hoe alles wordt gemaakt. ,,Maar ook de meiden in de bakkerij kunnen zien wie er binnenkomt en wie onze klanten zijn. Het is voor hen natuurlijk ook veel leuker om niet in een afgesloten ruimte te staan, maar zo de winkel in te kunnen kijken.''

Waarom gezonde snacks? ,,Ik was altijd wel bezig met gezond eten, maar ik ben óók gek op zoetigheid. Dat moet gezonder kunnen, dacht ik.'' Een uit de hand gelopen hobby, noemt ze haar succesverhaal. Het begon met het zoeken van verkooppunten, daarna een productieruimte. Niet veel later trok ze met twee andere onderneemsters in een conceptstore aan de Karel Doormanstraat. De twee anderen verlieten de zaak en zij bleef over. SUE was gesticht: een plek voor ontbijt, lunch en natuurlijk snacks. En nu dus de bakkerij aan de Goudsesingel. ,,Ik heb altijd de droom gehad om een horecazaak te beginnen. Ik vind het fijn om het mensen naar de zin te maken.''

Baan opgezegd

Inmiddels heeft ook haar vriend zijn baan opgezegd en draait hij mee in de wereld van SUE. Wel andere koek dan haar vaste baan als HR-manager, tot een paar jaar geleden. ,,Ik werkte fulltime, maar ik kreeg er steeds meer verkooppunten bij. Dan maakte ik 's avonds de bites. Uiteindelijk stond er zelfs een extra vriezer in de woonkamer.''

Veel klanten weten hun weg te vinden naar de gezonde snacks, maar sommigen stuiten er per toeval op. ,,Veel passanten komen even binnen wandelen, maar hebben dan geen idee dat het om vegan, gluten- en suikervrije bites gaat. Maar als ze het hebben geproefd, vinden ze het heerlijk.''

Smaak

Het gebeurt ook met regelmaat dat mensen bij voorbaat denken dat gezonde bites aan smaak tekort komen, maar Kim Sue raadt iedereen aan het gewoon te proberen.

Er komen steeds meer nieuwe producten bij zoals lemon poppycake, koekjes, sticky date cake en kokosmakronen, maar dan met gezondere ingrediënten. Samen met het team, worden alle recepten zelf ontwikkeld. In de bakkerij werken inmiddels tien mensen, in de horecazaak vijftien. En fijn voor de zoete lekkerbekken: de keuze in de bakkerij is groter dan ooit tevoren.