Advertorial van Saman Groep

Advertorial Regio

Twaalf voetbalvelden groot: Zonnepark Zierikzee

Ruim 41.000 zonnepanelen zijn in de afgelopen maanden geïnstalleerd. Binnenkort zal de eerste stroom van het Zonnepark Zierikzee aan het energienet geleverd worden. Het park van meer dan twaalf voetbalvelden groot heeft een capaciteit van 13.750.000 kwH. Dit staat gelijk aan het jaarverbruik van 4.200 huishoudens, 10 procent van het jaarlijks stroomverbruik op Schouwen-Duiveland.

Redactie De Ondernemer i.s.m. Saman Groep 26 december 2018

Saman Groep luchtfoto zonnepanelen 1

Ook in Zierikzee is de energietransitie in gang gezet. De overgang van traditionele brandstoffen naar schone duurzame energie, is onomkeerbaar. Of het nu gaat om wind-, zonne- of getijdenenergie: het Klimaatakkoord van Parijs heeft verregaande effecten op het energieverbruik. Met Zonnepark Zierikzee, vlakbij de Zeelandbrug, wordt groene stroom van Zeeuwse bodem bereikbaar voor een breed publiek. Op een steenworp afstand is het hoofdkantoor van Saman Groep gelegen, de initiatiefnemer van het Zonnepark. Naast de duurzame totaalinstallateur uit Zierikzee, wordt het project gedragen door huisbankier Rabobank Oosterschelde, de Provincie Zeeland en de gemeente Schouwen-Duiveland. Saman Groep voorziet in ontwerp, realisatie, service en onderhoud van duurzame oplossingen. Jakob Berghuis is adviseur duurzame energie bij Saman Groep: ,,Wij bieden comfort en duurzaamheid. Tien jaar geleden hebben we bewust gekozen voor duurzaamheid als kernactiviteit. Daarbij hebben we steeds nieuwe markten aangejaagd, zoals op het gebied van zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen en energiebesparende verlichting. Zo hebben we een flinke groei doorgemaakt.”

Stimuleringsregeling

Berghuis houdt zich vooral bezig met zakelijke projecten voor de zonnepanelen. ,,Elk bedrijf heeft een eigen dak. Daarom kunnen zonnepanelen voor elke ondernemer interessant zijn. De energieprestatieladder gaat omhoog en duurzaamheid is ook goed voor een stukje uitstraling naar klanten toe. Al naar gelang groot of klein gebruik, kunnen ondernemers gebruik maken van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) of (bij voldoende geïnstalleerd vermogen) van de Energie Investeringsaftrek. Deze laatste regeling is dit jaar 54 procent, maar wordt in 2019 verlaagd tot 45 procent. Wie nog gebruik wil maken van de hoge aftrek moet snel zijn.” De in Zierikzee woonachtige Groninger onderstreept dat Saman Groep kosteloos het subsidietraject voor de klant behartigt. Het is van groot belang de doelstellingen uit het Klimaatakkoord te halen. Dat betekent dat de aarde tot 2050 slechts twee procent verder mag opwarmen. Duurzame energie en terugdringing van CO2 zijn daarvoor absolute noodzaak. De energietransitie biedt kansen voor bedrijven die openstaan voor innovatieve activiteiten, zoals de Saman Groep. De terugverdientijd van zonnepanelen wordt steeds korter, waardoor de aanschaf steeds rendabeler wordt.

Energietransitie

,,Wij zijn midden in de energietransitie een aanbieder van duurzame oplossingen. Bij ons heeft de klant ook de mogelijkheid op locatie inspiratie op te doen. Saman is van origine een constructiebedrijf dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot totaalleverancier. Zonnepanelen en warmtepompen vormen een groeimarkt, maar ook voor vloerverwarming, radiatorophanging, het installeren van een cv-ketel of duurzame verlichting kan men bij ons terecht”, Saman Groep - met aan het roer Daniël Lodders - is inmiddels een begrip in heel Zuidwest-Nederland, zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Zo zijn er onlangs projecten opgeleverd voor Rotterdam The Hague Airport en Palsgaard Zierikzee. En de orderportefeuille blijft goed gevuld. In maart 2019 start Saman met de installatie van 8100 zonnepanelen voor Woonboulevard Poortvliet..

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Saman Groep.