Advertorial van De Heuvelrug

Advertorial Regio

'We willen DOVO in tweede divisie zien spelen'

Van bouwkeet naar businesshome. Dit is letterlijk de stap die Businessclub De Heuvelrug in vijfentwintig jaar tijd heeft gezet. De verbindende factor is voetbalclub DOVO. Met een eigen businessruimte en speciale tribune is er volop gelegenheid tot netwerken rond de wedstrijden. ,,Wij willen de grootste partij in deze regio worden."

Robbert Daalder | Foto: Herman Stover 7 september 2018

Robin koelewijn

In 1993 kwamen zeven ondernemers uit Veenendaal met het idee een bouwkeet naast het veld van DOVO neer te zetten. ,,Ze namen zelf hun biertjes mee naar de wedstrijd en later stond er ook een klein frituurpannetje in de keet", vertelt voorzitter Robin Koelewijn van businessclub De Heuvelrug. ,,Puur om een kleine businessclub te kunnen beginnen. Ze vroegen andere ondernemers ook lid te worden en vanaf dat eerste jaar is het aantal begunstigers alleen maar gegroeid. Er zijn inmiddels 250 bedrijven bij ons aangesloten."

DOVO

Per maand zijn er meerdere momenten waarop de leden elkaar kunnen treffen. Zo zijn er twee voetbalwedstrijden van DOVO en is er een activiteit die telkens weer anders is. ,,Dit kan een lunch of een bedrijfsbezoek zijn. We gaan soms een avond naar het theater en voor de jonge ondernemers wordt er een pubquiz of wijnproeverij georganiseerd. Op iedere eerste dinsdag van de maand is er de 'business soos', een avond voor ontmoetingen onder het genot van een hapje en een drankje. Heb je dus niets met voetbal, dan kun je bij ons alsnog uitstekend uit de voeten." Leden betalen jaarlijks 1425 euro exclusief btw voor twee personen. Daar staat tegenover dat zij tijdens ieder netwerkmoment de portemonnee thuis kunnen laten.

Bedrijfsnaam

Mocht je als ondernemer de naam van je bedrijf op of langs het voetbalveld terug willen zien, dan is die mogelijkheid er ook. De contributiegelden die jaarlijks overblijven, worden aan de club geschonken." Wanneer het om de achtergrond van de leden gaat, vertelt de voorzitter dat zijn bestuur voor een gemêleerd gezelschap kiest. ,,Bij ons zijn notarissen, accountants en ondernemers met zeshonderd man personeel aangesloten en ook de bakker van om de hoek en de schilder die als zzp'er werkt."

Tweede divisie

,,Wij doen niet meer aan maximum aantal ondernemers uit een bepaalde branche omdat we de grootste netwerkclub in deze omgeving willen worden. Dat hopen we te bereiken door het ledenaantal nog iets verder op te krikken en de organisatie nog verder te professionaliseren. We willen DOVO graag in de tweede divisie zien spelen. Om daar grote projecten aan te koppelen, heb je grotere bedrijven nodig."