Nieuws Regio

Van ict'er in Malta naar beheerder in Nederland

Werken in de cloud is voor veel bedrijven nog een brug te ver. Maar niet voor Attrans uit Alblasserdam. Het transportbedrijf werkt al vier jaar in de cloud. 'Het is voor ons pure winst. We hebben geen omkijken naar de ict', aldus Ingeborg van der Velden van Attrans.

Conny Taheij | De Ondernemer i.s.m. AENC | Foto: Cees van der Wal 9 mei 2017

Ingeborg van der Velden

Als internationaal opererend expeditiebedrijf verzorgt Attrans transporten van en naar Malta en andere landen rondom de Middellandse Zee. ,,Ons hoofdkantoor staat in Malta. Toen we in 2009 in Alblasserdam begonnen, kregen we een server op kantoor met de software van ons hoofdkantoor", vertelt Van der Velden.

Niet ideaal

,,Wij weten alles van transport, maar onze ict'er zat in Malta. Computerproblemen moesten we telefonisch oplossen of we moesten wachten tot iemand langskwam. Niet ideaal. Als transportbedrijf ben je afhankelijk van ict voor het verwerken van ritten, het volgen van trailers en trucks. Maar het was voor ons niet rendabel om een eigen ict'er in dienst te nemen."

Uitbesteden

Uitbesteden bleek de beste oplossing. ,,Natuurlijk denk je na of het wel veilig is als je bedrijfsgegevens elders op een server staan. Maar de manier waarop we werkten met onze eigen server was zeker niet veilig", weet Van der Velden. Attrans maakte een kosten-batenanalyse, vroeg diverse bedrijven in de regio om offertes en koos uiteindelijk voor plaatsgenoot AENC. ,,Zij hadden een eerlijk verhaal over wat mogelijk was, hebben goed geluisterd naar onze wensen en behoeften, en konden onze zorgen over de beveiliging wegnemen."

Inzicht in kosten

AENC regelde het overplaatsen van applicaties en gegevens naar een Nederlandse server. De beheerder zorgt voor alle software- en virusupdates, voor noodzakelijke wijzigingen en licenties en lost problemen op. Vaak nog voordat de klant het probleem constateert. ,,Een voordeel van werken in de cloud is dat we overal kunnen inloggen en zo veel flexibeler werken. We zijn zeer tevreden over het uitbesteden van onze ict. Het is precies zo geworden als AENC had verteld. We hebben een abonnement, zodat we weten wat onze kosten zijn en niet voor financiële verrassingen komen te staan. Perfect.''

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met AENC. Kijk voor meer info op aenc.nl.