Nieuws Zzp

Britse pitchcoach beste zzp’er van Nederland

David Beckett van Best3Minutes is uitgeroepen tot Freelancer of the Year 2019. De Brit mag zich een jaar lang de beste zzp’er van Nederland noemen. Beckett ontving de onderscheiding uit handen van Claudia Zuiderwijk, bestuursvoorzitter van de Kamer van Koophandel.

De Ondernemer/Victor Mundi | Foto: Victor Mundi 8 april 2019

FOTY Award

David Beckett heeft sinds 2013 al 862 start-ups uit ruim 25 landen geholpen om zeker 211 miljoen euro aan investeringen op te halen. Daarnaast trainde hij bijna 12.500 professionals. ,,Goede ideeën hebben een stem nodig en die pitchen is een van de grootste uitdagingen voor start-ups en professionals. Ik help ze daar graag bij'', aldus de winnaar. Beckett heeft de Britse nationaliteit, maar woont al jarenlang in Nederland.

De jury koos hem uit meer dan tienduizend deelnemers bij de FOTY Awards. ,,De markt globaliseert en daarmee concurreer je als ondernemer steeds meer op een internationaal podium. Het is dan ook heel logisch dat pitchcoach David, Brits burger, meedoet aan deze verkiezing'', aldus juryvoorzitter Marcel Molenaar, directeur Benelux bij LinkedIn. ,,Op basis van zijn prestaties, ijzersterke pitchvideo en uitmuntende klantreferenties is hij de terechte winnaar.''

Lees ook: Inhuren van freelancers wordt steeds duurder

Inspirerende dag

Beckett mocht de prijs afgelopen zaterdag in ontvangst nemen op de Dag van de ZZP’er in Amersfoort, ten overstaan van meer dan tweeduizend andere freelancers en zzp’ers. ,,Deze zesde editie was de grootste tot nu toe. We zijn dankbaar dat we zo veel bezoekers mochten ontvangen op deze inspirerende dag'', aldus Jeroen Sakkers, directeur van organisator Victor Mundi. De Dag van de ZZP’er vindt volgend jaar op zaterdag 4 april 2020 plaats.