Nieuws Dienstverlening

Ondernemerscollectief en VZN bundelen krachten: 'Stem luider laten klinken'

Het Ondernemerscollectief heeft zich aangesloten bij de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN). Hierdoor verstevigt VZN haar positie als gesprekspartner voor politiek Den Haag en aan de maatschappelijke overlegtafels.

Redactie 2 februari 2021

Vzn cristel van de ven

Cristel van de Ven, voorzitter Vereniging Zelfstandigen Nederland.

,,Juist in deze coronatijd blijkt hoe belangrijk het is om als groep eensgezind en met een duidelijk verhaal naar buiten te treden”, aldus Martijn Pennekamp, oprichter van Het Ondernemerscollectief. ,,VZN heeft laten zien dat zij in staat is om de stem van ‘echte zelfstandigen’ te laten doorklinken in Den Haag. Wij sluiten ons dan ook graag bij de vereniging aan.”

'We vertegenwoordigen belangen van 100.000 zelfstandigen'

VZN-voorzitter Cristel van de Ven vult aan: ,,Door samenwerking met Het Ondernemerscollectief kunnen we die stem nog luider laten klinken,” zegt VZN-voorzitter Cristel van de Ven. “Inmiddels vertegenwoordigen we de belangen van ruim 100.000 zelfstandig ondernemers. Dat is een niet te missen groep”.

Lees ook: Vereniging Zelfstandigen Nederland aan kabinet: 'Stop partnertoets Tozo'

Over Vereniging Zelfstandigen Nederland

VZN is een samenwerkingsverband van organisaties die opkomen voor de belangen van zelfstandig ondernemers. Deze vereniging streeft naar een volwaardige rechtspositie voor zelfstandigen, in een toekomstgerichte arbeidsmarkt.

VZN is in september 2020 opgericht door belangenorganisaties ZZP-Nederland, Zelfstandigen Bouw, SoloPartners en ONL. Sindsdien hebben de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) en Het Ondernemerscollectief zich nog aangesloten.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.