Podcast Actueel

Hoe Harald Swinkels eerst de energie- en nu de filmmarkt verovert

Harald Swinkels is voormalig ceo van de Nederlandse Energie Maatschappij dat hij samen met Pieter Schoen heeft opgericht. Vandaag de dag is hij actief als creative director bij commercial- en filmproductiemaatschappij Exosphere Entertainment, ook door hemzelf begonnen. Hoe komt de topondernemer bij zo’n opvallende switch?

Presentator: Anna Neeltje de Boer | Foto: ANP 2 juli 2019

Harald Swinkels

Harald Swinkels is een van de meest opvallende ondernemers die ons land rijk is. Zijn loopbaan leest als een jongensboek met op elke pagina weer een ander zakelijk avontuur. Hij vertelt er in de podcast over. Want hoe kom je op het idee om een energiebedrijf te starten en te gaan concurreren met de grote, traditionele spelers op de markt? Waar liepen de ondernemers tegenaan? Wat ging er mis en wat ging direct goed? En hoe zit het nou met die legendarische commercials van de Nederlandse Energie Maatschappij?

Filmplannen met Exosphere Entertainment

Natuurlijk vertelt de zakenman over zijn passie voor film die begon met de Star Wars-klassieker ‘Return of the Jedi’ in de bioscoop. Met Exosphere Entertainment bouwt de ondernemer met twee partners verder aan zijn filmdroom. Hoe, wat en wanneer? Dat vertelt Swinkels in de nieuwe podcast van De Ondernemer.

Luister deze podcast ook op: