Podcast

Hoe Harald Swinkels eerst de energie- en nu de filmmarkt verovert

Harald Swinkels is voormalig ceo van de Nederlandse Energie Maatschappij dat hij samen met Pieter Schoen heeft opgericht. Vandaag de dag is hij actief als creative director bij commercial- en filmproductiemaatschappij Exosphere Entertainment, ook door hemzelf begonnen. Hoe komt de topondernemer bij zo’n opvallende switch?

Harald Swinkels

Presentator: Anna Neeltje de Boer | Foto: ANP 2 juli 2019

Harald Swinkels is een van de meest opvallende ondernemers die ons land rijk is. Zijn loopbaan leest als een jongensboek met op elke pagina weer een ander zakelijk avontuur. Hij vertelt er in de podcast over. Want hoe kom je op het idee om een energiebedrijf te starten en te gaan concurreren met de grote, traditionele spelers op de markt? Waar liepen de ondernemers tegenaan? Wat ging er mis en wat ging direct goed? En hoe zit het nou met die legendarische commercials van de Nederlandse Energie Maatschappij?

Filmplannen met Exosphere Entertainment

Natuurlijk vertelt de zakenman over zijn passie voor film die begon met de Star Wars-klassieker ‘Return of the Jedi’ in de bioscoop. Met Exosphere Entertainment bouwt de ondernemer met twee partners verder aan zijn filmdroom. Hoe, wat en wanneer? Dat vertelt Swinkels in de nieuwe podcast van De Ondernemer.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details