Nieuws Horeca

Twentenaren beginnen Italiaanse bistro in oud clubhuis golfbaan

Chefkok Yves Vey en wijnkenner Enzo di Prima voelen zich thuis tussen de golfers in hun Bistro Weleveld, schrijft Tubantia Hengelo. De ondernemers hebben sinds kort een bistro in het oude clubhuis van de golfbaan. ,,Wij merken nu al dat we ook heel gunstig aan de weg tussen Zenderen en Albergen liggen."

Martin Ruesink | Foto: Robin Hilberink 21 maart 2018

Bistro ondernemers

Qua interieur is er gekozen voor huiselijke gezelligheid, de kaart is geïnspireerd op de Italiaanse keuken en de prijzen zijn in bedwang gehouden.

"Onze aanrader, de zeebaarsfilet, kost 14,50 euro. Het moet wel leuk blijven voor de vaste bezoekers van de golfbaan en al die mensen die hier in de buurt komen wandelen en fietsen", zegt Yves Vey (30).

Lees ook: Twentse uitvaartbegeleidster maakt business van ontzorgen

Goede invulling

De Enschedeër bestiert sinds kort samen met horecaondernemer Enzo di Prima (53) Bistro Weleveld, in het markante clubhuis van de gelijknamige golfbaan langs de doorgaande weg tussen Zenderen en Albergen.

Ondernemer Frank Agterbos, die de golfbaan vorig jaar uit een faillissement kocht, zocht een goede invulling voor het horecagedeelte van het clubhuis. Het duo Vey en Di Prima kruiste zijn pad.

Kantinejuffrouw

"Ja, dit was de clubkantine en dat is het nog steeds. Wij zijn hier dus nu kantinejuffrouw", zegt Vey. Elke dinsdag tot en met zondag is de bistro vanaf tien uur geopend. In de open keuken wordt van twaalf tot acht gewerkt.

"Ik zal daar veel te zien zijn, ik ben van origine de kok, Enzo is de wijnkenner", zegt Vey, die eerder met Di Prima samenwerkte in diens toenmalige Hengelose restaurant Intenzo.

Doorgroeien

De ruim 300 clubleden van Golfbaan Weleveld en de Twentse Golf Academy vormen een stevige basis voor de bistro-ondernemers. "Frank gaat ervan uit dat dit aantal kan doorgroeien tot 400 à 500. Wij merken nu al dat we ook heel gunstig aan de weg tussen Zenderen en Albergen liggen. Het pand is een echte blikvanger, met een ruime parkeerplaats. We krijgen nu al veel aanloop van buiten de club."

Lees ook: Het is weer tijd voor aangifte

Vey heeft afgelopen weken ondanks de winterse kou al een voorproefje gehad van Weleveld op z'n mooist.

"Als je hier 's ochtends in de verte reeën ziet lopen, kan je dag niet meer stuk." De uitbaters verheugen zich nu al op de zomer. "Het terras wordt nog uitgebreid en het lijkt ons ook heel leuk om buiten in een traditionele Italiaanse oven pizza's te gaan bakken. Het is echt een fantastisch mooi plekje hier."

Het terras wordt nog uitgebreid en het lijkt ons ook heel leuk om buiten in een traditionele Italiaanse oven pizza’s te gaan bakken

Yves Vey en Enzo di Prima, Bistro Weleveld